
Corcoduse murate
Corcoduse murate este o reteta simpla de muraturi, pe care o pregatesc in fiecare an. Daca folositi corcoduse necoapte, acestea vor iesi acre, daca sunt prea coapte, combinatia va fi dulce-sarata. Cel mai bine este sa folositi corcoduse care incep sa se coaca.
Merita sa incercati si voi reteta de corcoduse murate si sa le pregatiti dupa gustul vostru.
Merita incercata si reteta de castraveti murati la soare.
Borcanele se pot steriliza la cuptorul cu microunde, printr-o simpla metoda.

Ingrediente Corcoduse murate
1 kg corcoduse
1 parte apa
1 parte otet
sare pentru muraturi
Mod de preparare reteta corcoduse murate
Se spala corcodusele si se pun in borcane sterilizate.
Vezi aici cum se sterilizeaza borcanele la cuptor.
Se face o solutie din apa, sare si otet si se da in clocot. Se pune o lingura de sare pentru muraturi la un litru de apa.
Se toarna fierbinte peste corcoduse, se inchid borcanele si se pun in patura.
Se tin pana s-au racit si se depoziteaza in camara.


5 comentarii
Adina
INTERESANT !:)
BRAVO!
Eu le-am folosit la compot,nectar si chiar dulceata!:)
Mitinita
Dulceata a avut si la noi un mare succes!
Simona
Faina idee! O intrebare, corcodusele sunt copate sau mai verzi.. In poza par undeva intre 🙂 dar nu-s chiar sigura.
Pupici
Mitinita
corcodusele erau verzi,chiar incepeau sa se ingalbeneasca,s-a schimbat putin culoarea cat au stat la murat si s-a photoshopat poza:) dar cred ca poti sa le pui oricum
catkitchen
Uite ca la asa ceva nu m-am gandit !!! Anul viitor promit ca incerc si eu , acum sunt deja prea coapte !! 🙁