
Gem de morcovi cu apa de trandafiri
Gem de morcovi cu apa de trandafiri este o reteta din bucataria persana, un gem pe care il servesti cu mare drag la micul dejun pe un colt de paine proaspata.
Este un gem foarte dulce, cel putin pentru gustul meu. Puteti incerca sa reduceti cantitatea de zahar, dar nu cu mult, ca sa tina gemul.
Apa de trandafiri si cardamonul dau o aroma aparte acestui gem, care este foarte indragit si de cei mici.
Incearca si tu, pregateste borcane mici pe care le poti face cadou celor dragi.
Ingrediente
1 kg de morcovi
1 kg de zahar
2 cani de apa fierbinte
50 ml de apa de trandafiri
4-5 bucati de cardamon, crapate
sucul de la jumatate de limeta sau lamaie
Mod de preparare reteta gem de morcovi cu apa de trandafiri
Se curata morcovii si se dau pe razatoare sau prin robot.
Se pun morcovii intr-o craticioara, cu cele doua cani de apa fierbinte, cardamonul si zaharul.
Se fierbe cam 30 de minute, amestecand des ca sa nu se lipeasca.
Se adauga apa de trandafir si sucul de limeta si se mai tine 2-3 minute pe foc.
Se pune in borcanele sterilizate. Se fierb borcanele inca 15 minute.

