Compot de gutui reteta pentru iarna fara conservant

Compot de gutui

45 min

simplu

1 portii

Compot de gutui este o conserva care nu trebuie sa lipseasca din camara noastra! Asa ne vom putea bucura si la iarna de aromele gutuilor. Nu de alta, dar au un gust incomparabil.

Gutuile sunt pline de vitamine si au un gust delicios si ne putem bucura de gustul lor si pe timp de iarna preparand acest compot. Este usor de preparat, nu contine conservanti si este pe gustul tuturor. Unde mai pui ca se prepara in cel mai simplu mod. Metoda aceasta o folosesc pentru toate compoturile.

Pentru reteta de compot de gutui aveti nevoie de borcane sterilizate, iata cum se sterilizeaza la cuptorul cu microunde.

Va recomand sa incercati si reteta de salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna.

Vedeti cum se prepara si zarzavat pentru iarna la borcan reteta fara conservant

zarzavat pentru iarna la borcan

Ingrediente compot de gutui

gutui
zahar

Mod de preparare reteta compot de gutui

Gutuile se curata de puf, se spala si se curata de cotoare.
Se taie bucati sau cuburi si se pun intr-un bol cu apa rece, pentru ca se oxideaza foarte repede.
Gutuile se pun in borcane sterilizate. Borcanele se vor umple doua sferturi cu gutui, se completeaza cu apa si se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan de 800 de g. Daca preferati compotul mai dulce, puteti adauga mai mult.
Borcanele cu compot de gutui se pun intr-o oala cu apa. Eu folosesc o oala de fonta, dar puteti folosi si o oala de inox sau emailata si sa puneti pe aragaz o tabla.
Oala se pune la fiert si se tine pe foc 30 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.
Dupa ce se stinge focul, se lasa sa se raceasca borcanele si apoi se depoziteaza in camara.

Vedeti si reteta de briose cu visine sau orice fruct

Am gasit si aici retete interesante.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.