Briose cu visine sau orice fruct reteta rapida si simpla
Briose cu visine este un desert foarte indragit si usor de preparat.
Pentru reteta de briose cu visine aveti nevoie de cateva ingrediente simple. Se pot folosi visine proaspete, din compot sau congelate. De asemenea, se pot folosi orice fel de fructe.
Daca aveti nevoie de un desert rapid si bun, incercati briose cu visine. Sunt o gustare excelenta, dar si bune pentru picnic sau de pus la pachet.
Daca v-a placut reteta de briose cu visine, incercati si muffins cu vanilie sau muffins cu visine si ciocolata.
Din aceasta cantitate ies 20 de briose. Sursa reteta aici.
Aceasta reteta merita pusa bine, cu siguranta o veti repeta de multe ori. O puteti pregati cu orice fel de fructe, fie ele proaspete sau congelate. Va recomand reteta cu mare drag!
Ingrediente briose cu visine
400 g faina
3 lingurite praf de copt
2 oua
200 gr zahar
200 ml ulei
300 ml iaurt
coaja de lamaie
visine
putina sare.
Mod de preparare reteta briose cu visine
Intr-un bol se pune faina si praful de copt.
Ouale se mixeaza cu zaharul. Se adauga cate putin ulei si se mixeaza in continuare.
Se adauga iaurtul, coaja de lamaie si putina sare.
Compozitia lichida se pune in bolul cu faina. Se amesteca.
Se scot samburii din visine. Puteti folosi si visine din compot, pe acestea trebuie sa le lasati sa se scurga de lichid. Daca folositi visine congelate, le puneti dupa ce compozitia e in formele de briose.
Se pregateste tava de briose. Se pune hartie, se pune o lingura de compozitie si se adauga visine. Se completeaza cu compozitie si deasupra se pun iar visine.
Se da tava la cuptorul preincalzit. Se coc 25-30 de minute la 180 de grade.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza.
Pofta buna! Sa faceti si voi!
4 comentarii
cozia
Excelente briosele acestea..
Le am facut ieri si mi au placut foarte mult, le am copt in niste forme mici bundt asaaa 🙂 si de frumusete dar pe urma cine mai statea sa admire aspectul, le am infulecat rapid, gustoase si fine, mama draga!
Mitinita
Si noua ne-au placut mult!
Gea
excelenta reteta 😀 eu am inlocuit jumate din ulei cu unt pff delicioase!
Adina
Ce ma bucur! Si ca ies bune si cu unt, o sa incerc si eu asa. Multumesc pentru feedback.