Zacusca dulce
Nu toata lumea agreaza zacusca, de aceea Carmen Nemeth a descoperit o varinta de zacusca dulce care se pare ca face bine la digestie.
Ce imi place la reteta este ca nu lasa ulei la suprafata si ca se pot adauga si ardei iuti.
Vrei o reteta mai altfel de zacusca pentru iarna? Incearca si tu reteta propusa de Carmen. De-a lungul timpului ne-a incantat cu retete care ne-a demonstrat ca este o gospodina desavarsita!
Ingrediente
40 buc gogosari
2 kg ceapa alba
4 kg vinete coapte,curatate si tocate
10 ardei iuti (optional)
1 l ulei
1 l suc de rosii / 1 cutie bulion
piper boabe
sare
foi de dafin
300 gr zahar
Mod de preparare reteta zacusca dulce
Se da ceapa pe masina de tocat si se caleste intr-un l de ulei 2 ore.
Intre timp spalam gogosarii, le scoatem cotoarele si ii dam pe masina de tocat. Pe masura ce-i tocam ii adaugam peste ceapa calita. Fierbem la foc mic pe plita(sa nu se arda)3 ore.
Adaugam sucul de rosii / bulionul, piperul boabe, vinetele si mai fierbem o ora. Punem foile de dafin,zaharul, fierbem pana se ingroasa, punem fierbinte in borcane, infierbantam 200 ml de ulei si turnam in fiecare borcan incat sa formeze o pelicula care va impiedica ca zacusca sa faca crusta.
Este o reteta care nu lasa ulei la suprafata. Se lasa in paturi pana se raceste, se pastraza in loc racoros.
Dupa deschidere se tine in frigider.