Prajitura cu urda

Printre cele mai cautate retete de pe blog sunt prajitura malai si langosi, retete trimise de Carmen Nemeth. De data aceasta ne-a adus o prajitura cu urda si la cum arata sigur va fi pe placul vostru.

Iata ce ne spune Carmen despre prajitura cu urda: „De ziua mea am pregatit o prajitura cu urda, una din preferatele noastre. Abia astepam sa apara urda ca sa o pot prepara, imi place combinatia de cacao si gustul urdei care se distinge in aceasta prajitura. La noi aici in Sfantu Gheorghe ii spunem „Kanalas Ordas” deoarece ingredientele pe care le contine sunt masurate cu lingura.”

Ingrediente prajitura cu urda

Pentru blat :
2 oua
11 linguri zahar
11 linguri ulei
1 zahar vaniliat
1 praf de copt stins
15 linguri lapte
15 linguri faina
1 praf de sare
2 linguri cacao

Pentru umplutura :
1 ou
500 gr urda dulce
11 linguri zahar
3 linguri gris
4-5 linguri lapte
1 zahar vaniliat
1 praf de sare
coaja de lamaie rasa
optional stafide

Mod de preparare reteta prajitura cu urda

Separam ouale, batem albusurile spuma cu sarea, zaharul si zaharul vaniliat. Adaugam galbenusurile, praful de copt, uleiul si laptele. Mixam la viteza mica, scoatem mixerul si continuam cu telul incetisor sa punem faina si cacaoa ca aluatul sa ramana aerat.
Pregatim umplutura, amestecam urda si ingredientele scrise mai sus. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina turnam blatul, apoi cu lingura punem umplutura in randuri la 2 cm distanta intre ele.
Se coace in cuptorul preincalzit 60 minute.
Dupa racire pudram deasupra cu zahar pudra, se taie cuburi si se serveste.

Carmen, iti multumim pentru reteta de prajitura cu urda!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.