Gogosari pentru iarna
Din camara noastra nu ar trebui sa lipseasca nici borcanele de gogosari pentru iarna si am primit de la Carmen Nemeth o reteta foarte simpla, care nu implica nici fierbere sau alte procedee complicate.
O reteta ce trebuie incercata de toate gospodinele care la iarna vor sa faca ciorbe, tocanite si alte mancaruri delicioase.
Mai gasiti aici si reteta de gogosari, dar aceasta se obtine prin fierbere.
Ingrediente
5 kg de gogosari
frunzele de la 2 teline
sare
Mod de preparare reteta gogosari pentru iarna
Se spala si se scot cotoarele de la 5 kg de gogosari. Se dau prin masina de tocat impreuna cu frunzele de la 2 teline.
Se sareaza din abundenta, aproape ca trebuie sa aiba un gust ca de amar, se pune in borcane,se inchide ermetic si se va tine in loc racoros. Dupa deschidere se va tine la frigider.
Acest amestec este ideal iarna in ciorbe, tocanite, sarmale, piftele, la creme de branza.
Se va tine cont de cantitatea de sare pe care o contine.