Conserve,  Diverse

Chisalita

Anul trecut am dat peste o reteta tare interesanta la Sidy si bineinteles ca am pus-o in aplicare. Se serveste cu friptura de porc in Ardeal,dar am inteles ca in alte zone ale tarii se pune si pe paine.

Ingrediente:
1 kg de prune

Mod de preparare:
Se scot samburii din prune. Se dau prunele prin robot si se dau la fiert. Daca nu sunt destul de zemoase, se adauga putina apa. Se tina pe foc cam o ora, o ora si jumatate sau pana s-a ingrosat pasta.
Se amesteca des, ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Se pune pasta obtinuta in borcane sterilizate si fierbinti si se da la dunst, 10-15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba. Se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca.

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.