
Baghete delicioase cu masline cu coaja crocanta si miez moale
Baghete delicioase cu masline. Baghete cu masline. Reteta paine cu masline. Baghete de casa. Paine mediteraneana. Paine cu masline reteta simpla. Paine crocanta cu masline. Retete de paine de casa. Baghete crocante. Baghete cu masline moi. Paine crocanta la exterior. Baghete reteta usoara. Baghete cu aroma de masline.
Baghetele cu masline sunt o alegere perfecta pentru iubitorii de paine proaspata, cu un gust usor mediteranean. Acestea sunt ideale pentru micul dejun, pranz sau chiar ca gustare intre mese. Aroma inconfundabila a maslinelor imbinate cu textura crocanta a baghetelor fac din aceasta reteta o optiune delicioasa si usor de pregatit.
Crocante la exterior si pufoase la interior, baghetele sunt imbogatite cu bucatele de masline savuroase, care le ofera un gust unic si rafinat. Fie ca le servesti alaturi de o salata, un platou de branzeturi sau pur si simplu alaturi de un strop de ulei de masline aromat, aceste baghete te vor cuceri prin simplitate si savoare.
Ingrediente:
Pentru a pregati aceste baghete cu masline vei avea nevoie de ingrediente simple si accesibile:
Faina: baza perfecta pentru o paine pufoasa si aerata.
Apa calduta: ajuta drojdia sa actioneze si ofera elasticitate aluatului.
Drojdie: asigura cresterea baghetelor.
Zahar: activeaza drojdia si adauga o nota subtila de dulce.
Sare: accentueaza aromele ingredientelor.
Masline : pentru un gust autentic de Mediterana si pentru o crusta frumoasa si crocanta
Aceste baghete sunt usor de preparat si perfecte pentru a insoti diverse preparate sau a fi savurate ca atare. Fie ca esti incepator in bucatarie sau un pasionat al retetelor de paine, aceasta reteta iti va aduce satisfactie maxima.
Ingrediente pentru 4 baghete
500 gr faina
350 ml de apa calduta
10 gr drojdie
5 gr zahar
10 gr sare
50g masline negre, fara samburi si tocate
Mod de preparare reteta baghete delicioase cu masline
Se pregatesc ingredientele.
Se amesteca apa calda, drojdia, zaharul si faina intr-un bol pana cand se obtine un aluat moale, usor lipicios, dar omogen.
Se acopera si se lasa la dospit timp de 30 de minute.
Se adauga sarea si maslinele, apoi se framanta aluatul timp de 2-3 minute.
Se acopera din nou si se lasa la dospit pentru 1 ora.
Se preincalzeste cuptorul la 190-200°C, setand caldura sus si jos si activand ventilatia.
Se unge o suprafata cu ulei de masline si se imparte aluatul in 4 bucati egale.
Se pudreaza cu faina si se ruleaza cele 4 baghete, fara a fi nevoie sa fie perfecte.
Se stropesc cu ulei de masline pe alocuri, apoi se acopera si se lasa la dospit inca 30 de minute direct pe hartia de copt, in tava.
Se coc baghetele timp de 25-30 de minute, pana cand capata o crusta crocanta, de culoare auriu-maronie.
Se lasa sa se raceasca 10-15 minute.
Fie ca vrei sa le servesti la micul dejun, ca gustare sau alaturi de un preparat principal, aceste baghete sunt usor de facut si pline de savoare. Maslinele adauga un gust mediteranean delicios, iar crusta aurie si crocanta le transforma intr-un adevarat rasfat culinar.
RECOMAND SI ACESTE RETETE:

