Aperitiv,  Retete romanesti

Aperitive

Aceste Aperitive sunt foarte versatile,de obicei lucrez cu cateva paste (de branza, unt, pateu) si cateva ingrediente i pentru deasupra si le combin.  Regula este sa punem doar cate o bucata de carne si branza pe fiecare aperitiv in parte si sa le facem cat mai colorate.
Puteti sa va folositi imaginatia si sa asezati aperitivele dupa bunul plac sau puteti adauga alte ingrediente.
Incercati aceste aperitive de sarbatori sau pentru o masa in familie.

Ingrediente Aperitive

unt, pateu, crema de branza cu diferite arome
cascaval, branza, telemea
sunca, salam, cabanos, chiftele
rosii, salata, castraveti
bagheta

Mod de preparare reteta Aperitive

Aveti nevoie de baghete frantuzesti,de preferat cele subtiri,care se vor felia si pe fiecare felie vom aplica mai intai pasta sau untul aromat,apoi pe o scobitoare punem pe rand carne/sunca/cabanos,branza/cascaval,apoi adaugam legumele sau maslinele.

 
Cabanos crab
Avem nevoie de cabanos,taiat in bucati de 2 cm si a caror capete le vom cresta. Le prajim in tigaie pana se deschid capetele,asemenea unui crab.
Chiftelute cu zaatar:
250 gr carne tocata amestec
o ceapa mica
zaatar,dupa gust
sare,piper
Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt,zaatarul,sarea si piperul. Formam bilute care se vor praji la cuptor.
 Unt aromat
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu rozmarin proaspat.
Se poate lasa peste noapte la frigider ca sa se combine aromele. Este untul meu favorit!
Telemea marinata
100 gr telemea
4 bucati de rosii uscate la soare
1 ardei rosu uscat
oregano proaspat
coaja de lamaie
Taiem telemeua in bucatele si o amestecam usor cu restul ingredietelor. E de preferat sa o tinem peste noapte la frigider ,ca sa se combine aromele.
Am mai folosit si o crema de branza cu boia de ardei dulce.

Mod de pregatire Aperitive

Dupa ce avem pregatite toate ingredientele trecem la asamblare. Ungem fiecare feliuta de bagheta cu crema de branza sau untul aromat,apoi infingem pe scobitoare fie o chifteluta rotunda,fie o felie de sunca rulata sau un cabanos crab.
Peste adaugam telemea marinata sau un cub de cascaval,apoi completam scobitoarea cu diverse legume sau masline. Pentru un aspect cat mai placut,trebuie sa avem grija la contrast. Daca adaugam gogosar ,nu mai punem si rosii,optam pentru castravete sau maslina.
Incercati si voi Aperitive!

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.