Salata ruseasca Olivier
Aperitiv,  Bucataria internationala,  Garnituri,  Legume,  Salate

Salata ruseasca Olivier

Salata ruseasca Olivier
O reteta asemanatoare cu Salata Boeuf si care isi are originile in  Rusia. Se regaseste in multe tari pe mesele de sarbatori, fiecare si-a adaptat reteta la propriile gusturi,iar eu am incercat varianta din Iran.

Ingrediente

10 cartofi mijlocii
2 morcovi
1 piept de pui (si stangul si dreptul)
3 oua fierte tari
castraveti murati (dupa placul vostru,mie imi place cu cat mai multi)
200 gr de mazare (am folosit congelata)
200 ml maioneza
1 lingura mustar
sucul de la o jumatate de lamaie sau lime
sare,piper proaspat macinat
masline si rosii pentru decor

Mod de preparare reteta Salata rusesca Olivier

Se fierb cartofii in coaja,dupa ce s-au fiert se scot si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in cubulete.
Intre timp,se fierb si morcovii cu pieptul de pui,iar separat se fierb ouale.
Se taie totul in cuburi,la fel si castravetii murati.
Se amesteca maioneza cu mustarul si sucul de lamaie sau lime.
Se amesteca usor toate ingredientele si se orneaza cu masline si felii de rosii.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.