Salata ruseasca Olivier
Salata ruseasca Olivier
O reteta asemanatoare cu Salata Boeuf si care isi are originile in Rusia. Se regaseste in multe tari pe mesele de sarbatori, fiecare si-a adaptat reteta la propriile gusturi,iar eu am incercat varianta din Iran.
Ingrediente
10 cartofi mijlocii
2 morcovi
1 piept de pui (si stangul si dreptul)
3 oua fierte tari
castraveti murati (dupa placul vostru,mie imi place cu cat mai multi)
200 gr de mazare (am folosit congelata)
200 ml maioneza
1 lingura mustar
sucul de la o jumatate de lamaie sau lime
sare,piper proaspat macinat
masline si rosii pentru decor
Mod de preparare reteta Salata rusesca Olivier
Se fierb cartofii in coaja,dupa ce s-au fiert se scot si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in cubulete.
Intre timp,se fierb si morcovii cu pieptul de pui,iar separat se fierb ouale.
Se taie totul in cuburi,la fel si castravetii murati.
Se amesteca maioneza cu mustarul si sucul de lamaie sau lime.
Se amesteca usor toate ingredientele si se orneaza cu masline si felii de rosii.
Un comentariu
parbrize
o salata excelenta, am avut odata ocazia sa mananc la un restaurant a fost foarte gustoasa