Ciorba de cartofi cu smantana si tarhon

Una dintre ciorbele noastre favorite este ciorba de cartofi cu smantana si tarhon, o preparam destul de des avand in vedere ca este specifica zonei noastre, undeva in Ardeal.

Ciorba de cartofi cu smantana si tarhon este motivul pentru care punem in fiecare an tarhon la otet.

Amestecul de legume pentru ciorba se poate inlocui cu morcovi si pastarnac sau radacina de patrunjel.

Incercati si supa cu chimen

supa ardeleneasca cu chimen

Ingrediente ciorba de cartofi cu smantana si tarhon

1 ceapa
3 linguri legume pentru ciorba sau morcov, telina si pastarnac taiate cubulete
2 cartofi
1 litru de supa de pui sau legume
5 linguri de smantana
1 lingura faina
1/2 lingurita mustar
tarhon la otet
sare
piper

Ciorba cu cartofi, smantana si tarhon1

Mod de preparare reteta ciorba de cartofi cu smantana si tarhon

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se taie in cuburi.
Se caleste cu ulei si putina apa ceapa. Se adauga legumele uscate.
Se adauga supa, apoi cartofii.
Mai fierbem 10 minute.
Se amesteca faina cu smantana,cmustar si putina apa, pana se obtine o pasta. Se adauga supa, se amesteca, apoi se pune in oala.
Se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic, se adauga sare, piper si tarhon. Se acreste cu otet.

Incercati si voi ciorba de cartofi cu smantana si tarhon.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.