Lecso sau tocana sarbeasca cu ou
Bucataria internationala,  Legume

Lecso sau tocana sarbeasca cu ou

Primim inca o reteta apetisanta de la Carmen Nemeth, de data aceasta ne trimite un lecso sau tocana sarbeasca cu cu ou. Lecso am mai pregatit si eu, varianta cu ou inca nu am incercat-o si de abia astept sa pun in aplicare reteta. E perfecta pentru un pranz rapid.
Sa profitam ca e sezonul legumelor si sa pregatim si noi aceasta interesanta mancare.
Iti multumim, Carmen, pentru reteta.

Ingrediente

3 cepe albe
8-10 ardei grasi
4-5 rosii
sare si piper macinat
5-6 oua

Mod de preparare reteta lecso sau tocana sarbeasca cu ou

3 cepe albe ( sau frunzele de la 3 legaturi de ceapa verde) se taie marunt si se calesc in ulei
Scoatem cotoarele de la 8-10 ardei si ii taiem julienne.
Cand ceapa a devenit sticloasa adaugam ardeii taiati si lasam la foc mic sub capac sa se inmoaie. Dupa 15-20 minute adaugam 1 cescuta de apa fierbinte, fierbem mai departe 10 minute.
Intre timp taiem cuburi 4-5 rosii si le adaugam peste ardei .Condimentam cu sare si piper macinat, lasam sa scada zeama, dam drumul in compozitie la 5-6 oua intregi (binenteles,fiecare spart separat intr-un castronel), amestecam 2-3 minute.
Se serveste cald, optional cu slanina prajita,carnati prajiti sau simplu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.