Budinca de dovlecei
Cand am vazut pe fb reteta asta am si coborat la magazin dupa dovlecei.
Reteta de budinca de dovlecei se prepara usor si se poate servi fie calda, fie rece. Cascavalul se poate inlocui si cu alte feluri de branza.
Budinca de dovlecei face parte din proiectul Traditie si gastronomie romaneasca si a fost preparata cu oua de prepelita de la Ferma de prepelite.
Daca v-a placut aceasta reteta, incercati si dovlecei pane sau ciorba de dovlecei cu smantana.
Ingrediente budinca de dovlecei
3 dovlecei
24 oua de prepelita
70 g faina
1 praf de copt
100 ml lapte
20 g unt
200 g cascaval ras
usturoi cu piper
sare, dupa gust
50 g pesmet
1 lingura de ulei
Mod de preparare reteta budinca de dovlecei
Dovleceii se spala, se taie capetele, apoi se feliaza. In tava se pune uleiul si se presara pesmet. Se aseaza feliile de dovlecei.
Se amesteca ouale, faina, untul topit, laptele, sarea, praful de copt si usturoiul cu piper. Se toarna compozitia peste feliile de dovlecei.
Deasupra se presara cascavalul ras.
Se da tava la cuptor, cam o ora la foc mediu.
Se serveste calda sau rece.
Pofta buna!
Va astept si pe pagina de fb Carte de Retete.