Salata indiana cu naut si porumb
Salata indiana cu naut si porumb este ideala atunci cand ai pofta de o salata satioasa si plina de arome.
Este foarte usor de preparat, mai ales daca ai naut la conserva. Eu am folosit de la SunFood. Daca nu il puteti procura, puneti nautul la inmuiat cu o zi inainte si il fierbeti in ziua in care pregatiti salata indiana cu naut si porumb.
Cantitatile date la condimente pot fi modificate in functie de propriul gust, dar mai puteti adauga si alte condimente specifice bucatariei indiene.
Ingrediente
2 rosii
1 ceapa rosie, mica
1 lime
ulei
1 conserva mica de porumb
1 conserva de naut
1 cutie mica de germeni de grau
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita ghimbir pudra
1/4 lingurita usturoi granulat
piper negru, proaspat macinat
sare, dupa gust
1/2 – 1 lingurita de garam masala
frunze de coriandru
Mod de preparare reteta salata indiana cu naut si porumb
Conservele de naut si de porumb se scurg de lichid. Continutul lor se pune intr-un bol.
Rosia se taie in cubulete. Ceapa se curata si se taie marunt.
Se pun in bol si se adauga si germenii de grau.
Se prepara un dressing din sucul de lime, ulei, ghimbir, chimion, piper, usturoi granulat, sare si garam masala.
Se adauga in bol.
Coriandrul se taie marunt si se adauga la salata.
Se amesteca si se lasa la frigider cam 2 ore, ca sa se combine aromele.
2 comentarii
Laura Nechita
M-ai dat gata cu salata asta! Porumb am, naut imi trebuie. Maine o am in scheme! Multuuuu de tot!
Mitinita
Cred ca poti sa adaugi si fasole alba. Dar tare buna ii cu naut 🙂