Chifle chinezesti umplute cu carne de pui condimentata
Din bucataria chinezeasca va aduc o reteta de chifle chinezesti, care se potriveste si gusturilor noastre.
Chifle chinezesti este si recomandarea pentru cei care inca nu au incercat mancaruri asiatice si vor sa inceapa cu ceva ce nu are o aroma foarte puternica. Ingredientele ne sunt accesibile, multi dintre voi probabil aveti deja acasa ghimbir si sos de soia.
Chifle chinezesti este o reteta de chifle umplute cu un amestec de carne de pui, condimentata cu arome chinezesti.
Vedeti si colectia de 10 retete asiatice.
Ingrediente chifle chinezesti
140 ml lapte
250 g faina alba
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
1 lingura unt
1 lingurita de drojdie uscata
Pentru umplutura
250 g piept de pui, taiat bucatele
3 cepe verzi
1 lingura de miere
2 linguri sos de soia
2 cm ghimbir, proaspat ras
2 linguri de ulei
sare si piper
Mod de preparare reteta chifle chinezesti
Intr-un bol se pune laptele caldut, drojdia si zaharul. Dupa 5 minute se adauga faina, untul si sarea si se framanta un aluat, care se lasa deoparte pana se dubleaza.
Intre timp se prepara umplutura. Amestecam puiul, sosul de soia, mierea si ghimbirul cu o lingura de ulei si lasam deoparte,la frigider si acoperit 30 de minute.
Se incalzeste un wok, se adauga cealalta lingura de ulei si se prajesc bucatile de pui, cam 5 minute. Se adauga ceapa verde taiata si se mai prajeste 2 minute. Se adauga sare si piper dupa gust.
Aluatul se imparte in 8 bucati si din fiecare se intinde un disc de 10-13 cm. Se adauga umplutura fiecarei bucati, se aduna marginile aluatului si se lipesc capetele, apoi se aseaza in tava cu partea lipita jos.
Se acopera chiflele cu un prosop umed si se mai lasa sa creasca 30 minute. Se presara cu seminte de susan si se coc in cuptorul preincalzit 15-20 minute.
Se servesc calzi sau reci.
Incercati si voi chifle chinezesti.