Foi fragede cu miere pentru prajituri
Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori,  Retete romanesti

Foi fragede cu miere pentru prajituri – reteta rapida si simpla

Foi fragede cu miere pentru prajituri. Foi cu miere reteta. Cum se fac foile cu miere. Prajituri cu foi si miere. Foi fragede pentru prajituri. Reteta traditionala foi cu miere.

Foile cu miere sunt ingredientul de baza pentru multe prajituri traditionale, precum Albinita, prajitura cu crema de gris  sau cea cu gem. Delicate, fragede si usor de preparat, acestea ofera un gust aparte deserturilor tale.

Sfaturi pentru reusita:

Aluatul trebuie framantat bine pentru a evita craparea foilor in timpul coacerii.
Pentru prajituri mai fragede, lasa foile sa se odihneasca cateva ore inainte de a le umple cu crema.
Asigura-te ca untul este la temperatura camerei pentru a se incorpora mai bine in compozitie.
Poti adauga arome precum vanilie sau coaja de lamaie pentru un plus de gust.Daca iti doresti o varianta mai sanatoasa, poti inlocui zaharul din reteta cu indulcitori naturali.

Secretul este sa întinzi foile toate, apoi sa le coci.Daca le întinzi pe fiecare înainte de a le baga la copt, se intareste aluatul si se întind greu.

Cu cat timp inainte de sarbatori putem coace foile pentru prajituri?

Foile coapte pe dosul tavii pot fi pregatite cu 1-2 saptamani inainte de Craciun, daca sunt depozitate corespunzator.

Sfaturi pentru pastrarea foilor:

Depozitare la temperatura camerei:
Pune foile in straturi, separat cu hartie de copt, pentru a nu se lipi intre ele.
Pastreaza-le intr-o punga sigilata sau intr-un recipient etans, intr-un loc racoros si uscat.
In aceste conditii, foile raman proaspete timp de 7-10 zile.

Depozitare la congelator:
Daca vrei sa le pregatesti cu mult timp inainte (pana la 2-3 luni), le poti congela.
Inveleste-le in folie alimentara si apoi intr-o punga pentru congelator.
Dezgheata-le la temperatura camerei cu cateva ore inainte de a le folosi.

Umplerea foilor:
Este ideal sa umpli foile cu 1-2 zile inainte de servire. Astfel, ele au timp sa se inmoaie de la crema, iar prajitura va deveni frageda si gustoasa.
Daca respecti aceste sfaturi, foile vor fi perfecte

Ingrediente foi fragede cu miere pentru prajituri

100 ml lapte
4 linguri de miere de albine
2 oua
120 gr unt
200 gr zahar
1 lingurita de bicarbonat
450 gr faina
un varf de cutit de sare

Mod de preparare reteta foi fragede cu miere pentru prajituri

Se pregatesc ingredientele.
Se pun pe foc laptele, mierea, ouale, untul, zaharul si bicarbonatul de sodiu.
Se fierb la foc mediu, amestecand continuu, pana cand compozitia capata culoarea caramelului.
Se stinge focul si se adauga faina.
Se lasa la racit aluatul.

Dupa ce aluatul s-a racit, se imparte in 4 bucati si se intind 4 foi de 30×32 cm, presarand faina pe blatul de lucru. De asemenea, foile se pot intinde direct pe foaia de copt. Se intind toate foile .Daca se întind pe fiecare înainte de a le baga la copt, se intareste aluatul si se intind greu.

Se coc pe dosul tavii, in care s-a pus hartie de copt.

Se coc pentru 5-6 minute la 180 de grade.

Se aseaza foile pe un gratar  pentru a se raci. Foile sunt moi cand sunt scoase din cuptor si devin tari dupa racire, de aceea este de preferat sa fie asezata pe o suprafata plata.

Foi cu miere pentru prajituri se vor umple cu crema dorita si se lasa la rece pentru a se inmuia.

Foi fragede cu miere pentru prajituri

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Prajitura Tavalita cu cocos si afine – desertul perfect pentru orice ocazie

Prajitura cu nuca, ness si krantz

Prajitura cu nuca, ness si krantz

Prajitura SnickersPrajitura Snickers cu crema caramel si alune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.