
Pui cu sos de soia, ghimbir si usturoi
Cei care indragesc bucataria asiatica, nu trebuie sa ocoleasca reteta Pui cu sos de soia, ghimbir si usturoi. E felul acela de mancare ce te face sa le lingi pe degete la sfarsit, ca sa te asiguri ca ai avut parte de toata aroma.
Se prepara foarte usor, iar ingredientele sunt foarte accesibile. Am folosit un sos de soia dark, pentru o aroma mai puternica, daca nu gasiti se poate folosi si cel light. Puteti folosi pulpe de pui, inferioare sau superioare, dezosate sau nu.
Incercati si pui Teriyaki, un deliciu din bucataria japoneza.
Recomand si reteta de pui
Ingrediente Pui cu sos de soia, ghimbir si usturoi
500 g pulpe de pui superioare
2 linguri de sos de soia dark
1/2 lingurita pudra de ghimbir
1/2 lingurita usturoi pudra sau granulat
1 lingurita de zahar
Mod de preparare reteta Pui cu sos de soia, ghimbir si usturoi
Pulpele de pui se curata, se spala si se lasa pe prosoape de bucatarie absorbante. Dupa ce s-au uscat, le taiem in bucati de marime egala.
Intr-un bol, punem sosul de soia, ghimbirul, usturoiul pudra si zaharul si amestecam pana acesta din urma se topeste. Adaugam bucatile de pui si lasam deoparte cel putin 30 de minute. De obicei, eu le marinez cam 2 ore, in frigider.
Se prajesc in baie de ulei si se servesc cu orez la aburi, cu legume prajite sau ca atare.
Daca indragiti bucataria asiatica, neaparat sa incercati si voi Pui cu sos de soia, ghimbir si usturoi


2 comentarii
Catherine
Looks delicious. Blessings, Catherine
Mitinita
It’s one of my favorite dishes. Thank you, Catherine, for stopping by 🙂