Karashi -Japanese Mustard – Mustar japonez
For English version scroll down
Sa ramanem tot pe meleaguri japoneze si sa incerc sa reproduc mustarul lor. E mai iute decat varianta noastra, am mai adaptat putin reteta ca sa fie mai pe gusturile noastre.
Se foloseste pe langa tonkatsu (snitel), oden – o supa de iarna sau cu natto – soia fermentata.
Poate fi folosit in diferite combinatii cu maioneza sau miso.
Ingrediente:
2 linguri sos de soia
2 linguri sake (se poate si fara)
1 lingura mustar Dijon (sau mustar normal, ca la nostru oricum se aseamana cu Dijonul)
1/4 lingurita sos de ardei iute (tip Tabasco)
Se amesteca toate ingredientele cu un tel.
Se pastreaza la frigider.
Karashi is the Japanese mustard used as a condiment or as a seasoning. The most common food to be served with is oden, a winter soup with different and unusual (for us) ingredients.
This is just a clone, but it works fine for me.
Ingredients:
2 tablespoons soy sauce
2 tablespoons sake
1 tablespoon Dijon mustard
1/4 teaspoon hot pepper sauce
Combine all ingredients, whisking to blend well.
Will keep for short periods if refrigerated.
4 comentarii
maria mihalache
Ce bun trtebuie sa fie.
O zi frumoasa!
Mitinita
e un mustar mai piscator!o zi placuta si tie draga medi,sper ca la voi e mai frumoasa vremea.
Lia
Un mustar picant,care trebuie incercat.
Am retinut ideea.:)
Mitinita
Deci nu numai eu savurez mai tot ce e picant:))