Paine cu 1 gr de drojdie reteta lui chef Sorin Bontea

Paine cu 1 gr de drojdie

Paine cu 1 gr de drojdie. Painea de casa cu un gram de drojdie. Reteta de paine a lui Sorin Bontea. Reteta de paine de casa a lui chef Sorin Bontea. Painea lui Bontea. Paine de casa cu putina drojdie. Reteta de paine economica. Reteta de paine cu doar un gram de drojdie.

Desi in ultima vreme am tot facut paine cu maia, am vrut sa testez si painea lui chef Bontea. Cred ca mai mult ca sa vad daca se simte diferenta. Va spun de pe acum ca tot painea cu maia o prefer. Inca nu ma simt in masura sa va recomand retete, inca invat si testez. Momentan pot sa va recomand covrigii cu maia naturala sau reteta de pancakes.

Am folosit o oala de fonta cand am copt painea, dar am vazut ca multe persoane au avut rezultate bune si la oala de inox. Aveti grija cand puneti painea in oala, aceasta, ca si capacul, sunt foarte fierbinti. Folositi manusi de bucatarie.

Paine cu 1 gr de drojdie

Timp de preparare16 hrs
Timp de gatire40 mins

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 780 ml apa calduta
  • 1 gr drojdie
  • 20 gr sare
  • 2 linguri ulei de masline
10
Portii: 10

Mod de preparare reteta Paine cu 1 gr de drojdie

Intr-un bol, se amesteca faina, apa, sarea si drojdia. Nu trebuie sa framantati, doar amestecati. Va rezulta un aluat moale si lipicios.

Se pun cele doua linguri de ulei de masline intr-o cutie de plastic mai mare, cu capac.

Se lasa aluatul la dospit o jumatate de ora, dupa care se impatureste de cateva ori.
Se repeta de 4 ori la fiecare 20 de minute.

Se lasa la dospit, peste noapte sau 12 ore.

Paine cu 1 gr de drojdie

A doua zi, se presara faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul.

Se taie in doua bucati si fiecare se impatureste si i se da forma painii.
Se ia un cos de dospire, se infaineaza bine si se pune aluatul.

Se lasa la dospit o ora.

Se pune o oala de fonta cu capac in cuptor, la 250 de grade.
Se ia painea, se pune in oala, se pune capacul si se da la cuptor pentru 30 de minute.
Dupa ce a trecut o jumatate de ora, se ia capacul, se da temperatura la 220 de grade si se mai coace 10 minute.
Apoi se coace si a doua paine.

Paine cu 1 gr de drojdie

Se lasa sa se raceasca si se feliaza.
Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.