Pui chinezesc cu usturoi si ghimbir
Am vazut de curand pe facebook un video cu o reteta chinezeasca de pui si portocale (orange chicken). Am pregatit si eu reteta, dar am adaptat-o la gusturile noastre si acum v-am adus si voua reteta de pui chinezesc cu usturoi si ghimbir.
La sos mai puteti adauga coaja rasa de portocale. De asemenea, puteti schimba cantitatea ingredientelor dupa gustul vostru. Mie mi s-a parut prea mult 2 linguri de zahar si 5 linguri de otet de orez, a trebuit sa adaptez pentru gusturile copiilor. Recomand sa incercati si voi cu aceste cantitati la pui chinezesc cu usturoi si ghimbir si sa schimbati mai apoi daca e nevoie.
Ingrediente pui chinezesc cu usturoi si ghimbir
1 piept de pui (app 450 g)
1 ou
65 g amidon alimentar
30 g faina
1/2 lingurita piper alb Kotanyi
1/2 lingurita sare
2 linguri sos de soia
2 linguri otet de orez
1 lingurita de zahar
2 linguri de apa
3 catei de usturoi
ghimbir ras, dupa gust
1/2 lingurita de fulgi de chili Kotanyi
1 lingura de amidon alimentar amestecata cu 1 lingura de apa
Mod de preparare reteta pui chinezesc cu usturoi si ghimbir
Intr-un bol se pune oul, piperul alb si sarea si se amesteca.
Pieptul de pui se taie in bucati de marime egala, cam de o imbucatura. Se adauga in bolul cu ou si se amesteca.
In alt bol se amesteca amidonul si faina si se adauga bucatile de pui. Se amesteca bine.
Se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot deoparte.
In aceeasi tigaie se pune usturoiul maruntit, ghimbirul ras si fulgii de chili si se calesc putin.
Se adauga apa, zaharul, sosul de soia si otetul.
Se adauga bucatile de pui si amidonul amestecat cu apa.
Se lasa sa se ingroase sosul si se serveste cu orez la aburi.
Incercati si voi pui chinezesc cu usturoi si ghimbir.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.