Tofu in stil coreean Mapa Tofu reteta cu pui

Tofu in stil coreean Mapa Tofu

Tofu in stil coreean Mapa Tofu este o reteta delicioasa din bucataria coreeana. Tofu a devenit accesibil si in supermarket-urile noastre si il puteti folosi cu succes in perioada postului, dar si pentru retete asiatice.
Cuburile de tofu sunt insotite de un sos iute si atat de bun ca-ti vine sa te lingi pe degete.

Aceasta reteta este adaptata dupa clasicul chinezesc de „mapo tofu”. De obicei, se prepara cu porc, dar eu l-am substituit cu carne de pui.

Recomand si reteta de mini gimbap

Vedeti aici toata colectia de retete coreene.

Ingrediente Tofu in stil coreean Mapa Tofu

1 pachet de tofu
piept de pui
ceapa verde
1 ardei iute verde
1 ardei iute rosu
2 ardei iuti uscati
piper negru, dupa gust
1 morcov
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
1 cm de ghimbir
1 lingurita de ulei de susan
3-4 linguri sos de stridii
1 lingura amidon din cartofi

Mod de preparare reteta Tofu in stil coreean Mapa Tofu

Tofu se scoate din cutie, se clateste usor si se pune pe prosoape absorbante. Se taie in cuburi de marime egale, de circa 1,5 cm.
Pieptul de pui se taie in bucati egale de 1.5 cm.
Morcovul se taie in cubulete.
Ceapa se taie in bucati mari.
Ardeii iuti se feliaza. Ceapa verde se taie marunt.
Usturoiul se marunteste si ghimbirul se rade.

Se pune un wok pe foc, se adauga 1-2 linguri de ulei cand tigaia este fierbinte. Se adauga ardeii iuti uscati, usturoiul si ghimbirul. Se amesteca 10-15 secunde.

Se adauga pieptul de pui si se gateste cateva minute. Se amesteca.

Se adauga piper negru, morcovul si ceapa, sosul de stridii si 200 ml de apa.

Se lasa pe foc 8-10 minute sau pana cand puiul e gatit.
Se adauga bucatile de tofu si se amesteca cu o lingura de lemn.

Se pune ceapa verde si ardeii iuti. Se lasa pe foc cateva minute.
Intr-un bol se amesteca 1 lingura de amidon cu 1 lingura de apa si se toarna incet in wok.

Se adauga 1 lingurita de ulei de susan.
Se serveste fierbinte cu orez la aburi.

Pofta buna!

Sursa reteta aici.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.