Retete romanesti

Legume la gratar

Cand vine vorba de gratar, nu trebuie sa ne gandim ca pe el putem face doar carne, ci si legume la gratar. Cand am vazut reteta la Laura am vrut sa le incerc si eu si de atunci le fac mereu cand mergem la gratar.

Pentru reteta legume la gratar puteti folosi mai multe feluri de legume: dovlecei, ciuperci, rosii, ardei, gogosari, vinete, ceapa, etc.

Ingrediente legume la gratar

dovleac, rosii, ardei verde
ulei ptr uns
Pentru sos
patrunjel si busuioc proaspat
1 catel de usturoi
ulei de masline extra virgin
zeama de lime ( ca n-am avut lamaie)
sare si piper Kotanyi

Mod de preparare reteta legume la gratar

Se taie legumele in rondele. Le-am taiat asa fiindca am vrut sa folosesc betisoarele, dar se pot taia si longitudinal daca folositi direct pe grill.
Se ung feliile cu ulei cu pensula de silicon si se aseaza pe betele ptr gratar.
Am pus betele pe gratarul infierbantat si dupa ce le-am facut le-am intors pe partea cealalta.
Se inteapa cu furculita din cand in cand ptr a incerca daca s-au facut.
Se mixeaza ingredientele pentru sos.
Cand s-au facut legumele se iau de pe grill si se toarna sosul peste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.