Friptura tiganeasca
Am ochit de ceva vreme la Bucatarasele Vesele friptura tiganeasca, mancasem eu in Ungaria si mi-a placut mult de tot, dar nu reuseam eu sa descopar cum se facea. Stiam ca are gust de usturoi, dar parca nu era un simplu mujdei deasupra. Si asa am aflat de la Leila secretul, se marineaza in lapte si usturoi!
Nu ocoliti friptura tiganeasca,o sa devina si favorita voastra.
Ingrediente friptura tiganeasca
1 kg ceafa de porc
4 catei mari de usturoi pisati
300 ml de lapte
boia de ardei
maghiran Kotanyi
sare, piper
Mod de preparare reteta friptura tiganeasca
Se taie ceafa de porc in felii si se pune la marinat peste noapte in lapte si usturoi. Bucatile de carne sa fie acoperite cu lapte.
A doua zi,se sterge carnea cu prosoape absorbante de unica folosintese si se adauga condimentele.
Se pun bucatile de carne in tava. Cand s-au rumenit pe amandoua partile se adauga apa calda in tava.
Se tin la cuptor si se mai adauga apa daca este necesar.
Se servesc cu garnitura de orez.
Incearca si tu friptura tiganeasca.
10 comentarii
Andreea Elena
mmmm ce bun trebuie sa fie de la condimente, imi place combinatia de usturoi si maghiran pe carnea de porc. iar laptele acela peste trebuie sa-l fragezeasca de sa-l poata papa oricine!
DiaMar-bucataria galbena
Carnea marinata in lapte este tare buna,asa o fac si eu.Arata foarte bine fripturica ta.
Mitinita
Andreea,ma gandeam eu ca pentru fragezire e laptele. Nu mananc des carne de porc ,dar vreau sa fie buna. De data asta a fost super,mai ales ca avea si usturoi.
Mitinita
Diamar,tu stiai deja secretul cu laptele:)) O sa fac mai des astfel.
Licuta Marin
Yummy, ce bine arata!!!Mi-ai facut pofta:)Pup!
Mitinita
Ce bine Licuta. Vii la masa? Te astept oricand cu mult drag.
Cristina
Arata de nu se poate!!! Mi s-a facut foame…
Mitinita
Cristina,pai nu asa patesc si eu cand merg flamanda sa ma uit pe bloguri:)))
Delicious Flavours
Asta da friptura!!! 🙂
Pupici
Mitinita
Friptura adevarata:))Pup