Chili Oil
For English version scroll down
Inca o reteta pe care o planuiam de ceva timp,mai ales ca nu am prea vazut ulei cu ardei iuti prin magazinele de la noi…stau in provincie,deci cam multe nu se gasesc. Mi-as fi dorit ca ardeii sa fie si mai iuti,pentru cine ii vrea mai putini iuti au iesit perfect…eu am mai adaugat niste pimiento.
Se foloseste la mancarea chinezeasca sau la orice mai vreti sa adaugati putina iuteala.
Ingrediente:
200 ml ulei de floarea soarelui
10 ardei iuti uscati
Se pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil.
Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul.
Se lasa deoparte pana se raceste apoi se toarna intr-o sticla. Se arunca resturile de ardei iute si se adauga un ardei uscat si gaurit in sticla.
Chili Oil
Finally,I tried this one too. Not as spicy as I wished for but I added some pimiento to fix it.
You’ll need 200 ml of oil and about 10 dried chili peppers. Heat up the oil and add the broken chilis.
Remove once the oil is hot and let sit aside to cool. Strain and pour in a bottle decorating with a pierced chili pepper.
12 comentarii
DiaMar-bucataria galbena
Are o culoare tare frumoasa.O zi buna.
Antonina
E de retinut!! ca tare imi place iute!
Licuta Marin
Ce culoare superba!!!E tare bun!Pup!
Mitinita
Diamar,multumesc. Weekend placut si tie.Pup
Mitinita
Anto,atunci esti de a mea!Pupici
Mitinita
Licuta,cred ca de la pimiento i se trage culoarea.Am editat si poza,bineinteles,dar oricum are o culoare frumoasa. Puszi
Marcel Iorga
In Bucuresti in Piata Amzei, la mag. Ki Life, gasesti Chili Oil!
🙂
Mitinita
Am vazut la Radu Popovici poze din Ki Life,dar din pacate nu mai au site…oricum ma distrez de minune reproducand ceea nu se gaseste pe la noi:))
Brindusa
imi plac tare mult genul asta de retete pe care le faci tu. si ce daca se gasesc de cumparat? eu sunt sigura ca al tau e mai bun!
>:D<
Mitinita
Multumesc mult Brandusa. Sunt unele produse in comert pe care oricum nu le-as cumpara. Sosurile de salata,de exemplu,au prea mult amidon si nu se compara cu cele de casa.
Rosita Vargas
Excelente receta para aderezos de utilidad y exquisitos al paladar,abrazos grandes.
Mitinita
Gracias Rosita.