Curry cu cartofi si mazare
Curry cu cartofi si mazare este o mancare simpla, aromata si gata in 30 de minute.
Pentru reteta aveti nevoie de doar cateva ingrediente simple. Pe langa cele enumerate mai jos, mai puteti adauga chimion si chili.
Este si pe placul copiilor, amestecul de curry de la Kotanyi nu este iute.
Daca va place curry, incercati si curry cu pui, curry cu pui si smantana sau curry cu vinete si dovlecei.
Ingrediente
750 g cartofi
100 g mazare
2 linguri de ulei
2 buc de ceapa
2 catei de usturoi
ghimbir ras, dupa gust
1 lingurita curcuma
1 lingura curry Kotanyi
125 ml apa
sare si piper
Mod de preparare reteta curry cu cartofi si mazare
Ceapa, usturoiul si cartofii se curata.
Cartofii se taie in bucati de 2 cm. Ceapa se feliaza, iar usturoiul se taie marunt.
Se pune ulei in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga ceapa, apoi usturoiul si ghimbirul. Se tin pe foc pana cand se inmoaie.
Se adauga curcuma, sare, piper, curry si cartofii.
Se amesteca. Se adauga apa si se pune capac. Se tine pe foc 15-20 de minute sau pana cand cartofii s-au inmuiat. Se amesteca din cand in cand.
Se adauga mazarea si se mai tine 3-5 minute pe foc.
Se serveste simplu sau cu orez la aburi.