Tofu inabusit reteta coreeana vegetariana Dubu Jorim
Tofu inabusit este o reteta delicioasa din bucataria coreeana, usor de preparat si aromata. Va fi indragita chiar si de cei care sunt la primul contact cu mancarea asiatica.
Tofu inabusit nu este doar gustos, dar si sanatos. In limba coreeana se numeste „Dubu Jorim”.
Indragit nu doar de vegetarieni, tofu inabusit este o reteta pe care o veti repeta.
Daca v-a placut aceasta reteta, incercati si mini gimbap sau bibimbap orez in stil coreean.
Ingrediente tofu inabusit
1 cutie de tofu firm (app 350 g)
1 lingura de ulei
pentru sos
3 linguri sos de soia
3 linguri de apa
1 lingura ulei de susan
1 lingurita zahar
1 lingurita gochugaru (fulgi de ardei iute)
1 lingurita seminte de susan
1 catel de usturoi, pisat
1-2 bucati de ceapa verde
Mod de preparare reteta tofu inabusit
Tofu se scoate din cutie si se taie in bucati de marime egala (cam 8 bucati)
Se infierbanta tigaia si se adauga o lingura de ulei. Se pun feliile de tofu in tigaie si se prajesc la foc mediu, cam 3-4 minute pe ambele parti sau pana cand incep sa se rumeneasca.
Se intorc cu grija, feliile de tofu se pot rupe usor.
Intre timp preparam sosul. Ceapa verde se feliaza subtire si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor pentru sos.
Sosul se toarna in tigaie. Se ridica usor feliile ca sa intre sos sub ele.
Se lasa pe foc cam 3-4 minute, apoi se intorc pe partea cealalta pentru inca un minut.
Se serveste rece sau cald cu un bol de orez.
Sursa reteta koreanfood.ro.
Incearca reteta de tofu inabusit!