Tocanita picanta de pui reteta rapida din bucataria coreeana
Din bucataria coreeana, va aduc una dintre cele retetele de baza si anume tocanita picanta de pui sau Dak-bokkeumtang. In limba coreana Dak inseamna pui, Bokkeum a praji, iar Tang supa sau tocanita. Reteta pe care v-o prezint astazi este o reteta traditionala din bucataria coreana si una dintre cele mai populare.
Daca va place mancarea picanta, aceasta tocanita picanta de pui este pentru voi. Chiar daca nu mancati asa de iute, cantitatile pot fi adaptate dupa gustul vostru.
Produsele folosite in aceasta reteta le gasiti pe Koreanfood.ro
Ingrediente tocanita picanta de pui
1 kg pulpe de pui inferioare
1 ardei iute (optional)
2 bucati de ceapa verde
3-4 cartofi
Pentru pasta picanta:
50 ml sos de soia
4 catei de usturoi
2 linguri pasta de ardei iute gochujang
2 linguri de gochugaru (fulgi de ardei iute)
1 lingura de zahar
2 cepe albe
Mod de preparare reteta tocanita picanta de pui
Mai intai se prepara pasta picanta. Se adauga sosul de soia, usturoiul, gochujaru, gochujang, zaharul si cepele in recipientul unui blender si se mixeaza pana obtinem o pasta.
Se pun intr-o oala pulpele de pui si se adauga pasta picanta. Se amesteca, apoi se adauga 2 cani cu apa (app 400 ml).
Se pune oala pe foc si se fierb pulpele 20 de minute la foc mare.
Intre timp, se curata cartofii, se spala si se scurg de apa, apoi se taie in bucati mari.
Ardeiul iute si ceapa vderde se feliaza.
Cand au trecut cele 20 de minute, se adauga cartofii, ardeiul iute si ceapa verde in oala. Se amesteca si se lasa sa fiarba inca 20 minute, cu capacul pus.
Apoi, se ia capacul si se lasa sa fiarba 5 minute fara, pentru a se mai reduce lichidul.
Se transfera continutul pe un platou si se presara ceapa verde tocata marunt.
Nota: Incepeti prin a adauga doar o lingura de gochujaru si gochujang, apoi daca vreti sa fie mai picant adaugati si a doua lingura.
Incercati si voi tocanita picanta de pui!