Cum se incondeiaza ouale de Paste
Cum se incondeiaza ouale de Paste este un articol care spera sa va inspire si pe voi si sa incercati sa ornati ouale de Paste cu o metoda traditionala.
Mini Chefs au incercat sa incondeieze oua la un centru, multumim sora Nicoleta pentru rabdare si pentru ca ne-ati invatat cum se incondeiaza ouale de Paste.
Puteti sa incondeiati ouale si acasa cu aceasta metoda, daca aveti nelamuriri va rugam sa ne lasati intrebari si noi va ajutam cu mare drag si va explicam orice aveti nevoie sa stiti despre cum se incondeiaza ouale de Paste. Mai jos veti gasi si modele pentru incondeiat.
Cum se incondeiaza ouale de Paste
Aveti nevoie de un ou, noi am lucrat cu cele cu coaja maro. Cele albe prind mai bine culoarea, dar sunt mai fragile. Am vazut si oua de strut, deci se pot incondeia orice fel de oua in afara de cele cu pete.
Se curata stampila cu o crema de curatat, dar aveti grija sa nu apasati prea tare, altfel nu va prinde culoarea.
Faceti o gaura la baza oului si cu o seringa cu acimpingeti aerul in ou. Scoateti seringa si lasati sa se scurga din continut. Repetam pana cand s-a golit.
Cand introduceti aer in ou acesta sa fie mereu cu gaura in jos, ca sa nu pocneasca. Inlaturati pielita alba si continuati sa goliti oul, pana a iesit tot continutul.
Pregatiti o solutie de apa cu otet, introduceti in ou si scuturati ca sa se clateasca bine si scoateti continutul la fel ca mai sus. Repetati de inca doua ori.
Acum trecem la incondeiat. E nevoie de ceara lichida si chisita (un betigas cu un ac fara varf in capat). Pentru ceara lichida folositi o cutie de metal (de la conserve) sub care puneti o lumanare mica. Sau poate gasiti alte metode.
Cu creionul se traseaza modelul ales si apoi inmuiati chisita in ceara. Picurati pe unghia degetului mare (altfel va picura pe ou) si incepeti sa incondeiati. Acoperiti gaura cu ceara, ca sa nu curga inauntru vopsea de oua.
Cand terminati de incondeiat, introduceti ouale intr-o solutie concentrata din vopsea de oua si otet (o faceti mai concentrata decat scrie pe pachet. O tineti acolo cam zece minute sau pana cand se coloreaza ouale.
Luati oul si il tineti aproape de o sursa de caldura ca sa se topeasca ceara.
Speram ca aceasta arta nu va pieri si din ce in ce mai multi o vor incerca. Aceste oua tin o viata intreaga si e frumos sa ducem mai departe aceasta mostenire.
Speram ca articolul Cum se incondeiaza ouale de Paste o sa va fie si voua folositor si o sa va inspire.