aluat pentru placinte de post
Aluaturi sarate,  De post,  Retete romanesti

Aluat pentru placinte de post reteta simpla si ieftina

Mi-a placut atat de mult aluatul de la placinta cu leurda ca imi va deveni reteta de baza de aluat pentru placintele din perioada postului.
As folosi acest aluat pentru placintele sarate, de post, dar si la cele dulci. Aluatul obtinut este un aluat elastic, cu care este usor de lucrat. Bineinteles ca este si un aluat ieftin, pentru ca nu contine oua, lapte sau unt.

Reteta de aluat pentru placinte de post se poate folosi si la coltunasii asiatici gyoza sau mandu.

Ingrediente Aluat pentru placinte de post

300 g faina
125 ml apa
1 lingura cu ulei
1/2 lingurita sare

Mod de preparare reteta Aluat pentru placinte de post

Se amesteca faina cu apa, uleiul si sarea si se framanta un aluat elastic.
Se foloseste cu diferite umpluturi.

Pofta buna!

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.