Bucataria internationala Peste si fructe de mare

Macrou cu ierburi de Provence si sofran

Daca v-ati intrebat de ce gasiti asa putine retete cu peste la mine pe blog e fiindca la noi in oras nu se gaseste peste proaspat! Sau foarte rar e disponibil crapul (cu un gust de parca ar fi fost desenat,nu proaspat scos din acvariu) sau busa ( in ungureste) pe care google mi l-a traduc „crap de peste”. Varianta engleza de crap i s-ar potrivi mai bine:)))
Deci, pestele congelat este singura noastra salvare…Am dorit ceva diferit, trebuie totusi sa spun ca gustul de peste a fost mai predominant decat ierburile. Poate daca as pune o cantitate mai mare,intru-cat nu m-am gandit cat de aromat e pestele.

Ingrediente:
1 kg macrou
1 ceapa alba, taiata rondele
4 catei de usturoi,taiati,pisati,intregi – chiar las asta la alegerea voastra
2 ardei verzi,taiati cuburi mai mari
1/2 kg rosii,taiate rondele
1 lingurita de ierburi de provence
1/4 lingurita sofran diluat in apa fierbinte
sare,piper
ulei de masline extra virgin
patrunjel verde

Se curata pestele si se taie in bucati de approximativ 5 cm…hai ca va las sa le taiati mai mari sau chiar sa le lasati intregi daca chiar vreti.
Se aseaza pe o tava asa pe rand: ceapa,usturoiul,ardeii verzi si rosiile.
Dupa ce ati asternut patul,puneti bucatile de peste pe el,presarati ierburile de provence, sarea, piperul si puneti sofranul diluat.
Se da tava la cuptor si se tine pana cand pestele a devenit alb (daca partea de pe langa os s-a facut se poate opri focul). Ma aventurez si zic ca a durat cam 30 minute.
Se presara cu patrunjel proapat, taiat marunt si se pun vreo 2 linguri de ulei de masline extra virgin, pentru un plus de aroma.

 

Print Friendly, PDF & Email

6 comentarii

  1. Imi amintesc cand mancam in Ro peste din asta prajit cu mamaliga, era asa bun, si al tau arata bine si colorat 🙂 nici eu nu am acces la peste proaspat, majoritatea pestelui din magazine este congelat si dezghetat la magazin, cel putin asa il iau eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.