Coaste de porc pe gratar reteta coreeana Galbi
Reteta de Coaste de porc pe gratar vine din bucataria coreeana si sunt cunoscute sub denumirea de galbi (coaste) sau kalbi.
Coastele astea pot sa devina o obsesie, dar odata ce faci cunostiinta cu gratarul corean nu iti mai ajunge doar sa il incerci,trebuie sa il faci cat mai des.
Cel mai placut,pe langa gust este atmosfera,gratarul se aseaza in mijlocul mesei,se aduc diferite muraturi,salate,aperitive si carnea. Si bineinteles,orez. Si in timp ce lumea socializeaza,isi ia fiecare bolul ,pune cate o bucatica de carne pe gratar si cand e gata o mananca,insotita de ce mai este prin farfuriute.
Fiecare isi pune bucata lui de carne si conversatia curge. Mai spalam gatul cu niste bere…ce mai,este o atmosfera excelenta,de care imi e cam dor.
Ingrediente
1 kg de coaste de porc
3 linguri de gochujang (pasta de ardei iute coreana)
3 linguri sos de soia
3 lingurite de zahar
3 cepe verzi,taiate marunt
6 catei de usturoi,pisati
2 lingurite de ulei de susan
Mod de preparare reteta Coaste de porc pe gratar
Coastele de porc se taie,iar restul ingredientelor se amesteca.
Adaugam coastele si amestecam bine. Le lasam la marinat peste noapte.
Se pot prepara la gratar,la gratarul electric sau la cuptor,dar sa il preincalziti din timp.
Eu le-am facut in tigaia grill,dupa ce au fost gata,am turnat niste apa,putin sos de soia si ulei de susan in tigaie si am obtinut un sos delicios.
Se servesc cu orez,kimchi sau salate coreene.
La sfarsit,din sosul ramas in tigaia grill am facut un gravy,am adaugat putina apa rece si amidon,le-am amestecat si le-am pus in tigaie. Am lasat sosul sa se ingroase si am presarat seminte de susan.
Incercati si voi Coaste de porc pe gratar in stil corean.