
Pogacele cu cascaval reteta traditionala ardeleneasca
Pogacele cu cascaval. Retete rapide de aperitive. Aperitive rapide. Reteta pogaci. Reteta pogacele. Pogacele ardelenesti.
Pogacelele cu cascaval sunt gustari delicioase, fragede si aromate, perfecte pentru orice ocazie. Aceste mici delicii sarate sunt ideale alaturi de o cana de ceai sau ca aperitiv la mese festive. Reteta lor simpla, dar versatila, permite multiple variatii, astfel incat fiecare sa poata adapta pogacelele dupa preferinte.
Sunt gustari ideale pentru orice moment al zilei, fie ca sunt servite la micul dejun, la petreceri sau ca o gustare alaturi de un pahar de vin.
Daca vrei sa incerci o reteta traditionala cu o nota personala, poti experimenta cu diverse tipuri de branzeturi si condimente pentru a crea varianta perfecta pentru gustul tau.
Originea Pogacelelor
Pogacelele isi au originea in bucataria central-europeana, fiind inspirate din retetele unguresti de pogácsa. Aceste produse de patiserie sunt populare in Ungaria, Romania, Serbia si alte tari din regiune, fiecare cultura avand propria interpretare. In Romania, pogacelele sunt adesea pregatite cu branza sarata, cascaval sau untura, pentru a obtine o textura frageda si un gust intens.
Variatii ale pogacelelor cu cascaval
Desi reteta traditionala presupune folosirea cascavalului, exista numeroase variante:
Pogacele cu untura sau cu jumari– pentru un aluat mai fraged si o savoare autentica.
Pogacele cu branza – inlocuirea cascavalului cu telemea sau branza de burduf pentru un gust mai puternic.
Pogacele cu iaurt – pentru un aluat mai pufos si usor.
Pogacele cu chimen sau susan – pentru un plus de aroma si textura.
Pogacele cu smantana – o varianta mai fina si mai cremoasa.
Sfaturi utile:
Foloseste ingrediente reci, mai ales untul sau untura, pentru un aluat fraged.Lasa aluatul la odihnit in frigider pentru cel putin 30 de minute inainte de intindere.Coace-le la temperatura potrivita (180-200°C) pentru a obtine o textura aerata si o crusta aurie.
Foloseste cascaval maturat pentru un gust mai intens si o aroma mai placuta.
Ingrediente pogacele cu cascaval
350 gr faina,cernuta
Mod de preparare reteta pogacele cu cascaval
Pogacele cu cascaval sunt o alegere excelenta pentru a impresiona invitatii sau pentru a te rasfata pe tine si familia ta. Incearca aceasta reteta simpla si bucura-te de aroma lor irezistibila!
RECOMAND SI ACESTE RETETE:
Pogacele cu branza reteta traditionala ardeleneasca


17 comentarii
deyu
Imi plac tare mult pogacelele!! Iar ale tale arata foarte bine!:D
Mitinita MiniChefs
Si mie imi plac tare mult
adnia
trebuie sa fie extraordinara!
Mitinita MiniChefs
Sunt,le si facem cam des 🙂
Sidy
Cat de bine arata !!!!
Eu stiu cat sunt de gustoaseeeeeeee…..
Duminica faina sa ai, te tzuc !
Mitinita MiniChefs
Tu sigur faci niste pogacele bestiale!
Claudia Mic
Mitinita ai castigat concursul de pe blogul meu!Inca astepta mailul cu adresa ta pe claudia_sigartau@yahoo.com
Mitinita MiniChefs
Multumesc,sunt foarte faine 🙂
Andreea Denisa
Ce bune sunt!!, nu am mai mancat de mult!
Mitinita MiniChefs
Pai,ia sa faci 🙂
dia_diana58
Adina , ti-ai facut asa blog frumos , dar un loc’sor de abonare prin mail , n-am gasit … nu intreprinzi ceva in acest sens ?
Te imbratiseaza Moldova !
Mitinita MiniChefs
Am remediat si iti multumesc pentru atentionare,probabil mai cautau si altii. Accept cu mare drag imbratisarea 🙂
Amalia Lepsa-Grunfeld
Am facut aceste pogacele si ne-au placut tare mult. Am renuntat la acelea cu branza (ti-am scris acolo la un moment dat, te-am intrebat ce branza ai folosit:)). Drept dovada ca sunt tare bune le fac si pentru anul nou. La multi ani binecuvantati!
Mitinita MiniChefs
Pogacelele astea = dependenta :))) Si eu le fac foarte des. La multi ani!
Anonymous
Imi plac tare mult o sa le fac si eu,deci foia se impatureste asa simpla fara sa unge cu mimic asa am inteles, se poate si cu ulei normal de floarea soarelui? Alina.
Mitinita
Da, se impatureste pur si simplu. Am folosit ulei de floarea soarelui sau ulei vegetal si a fost ok.
Pingback: