![pogacele cu cascaval](https://i0.wp.com/cartederetete.ro/wp-content/uploads/2013/07/pogacele-cu-cascaval.jpg?resize=782%2C1024&ssl=1)
Pogacele cu cascaval reteta traditionala cu aluat dospit
Pogacele cu cascaval
Inca o varianta de pogacele care trebuia incercata era cea cu cascaval.
Le-am taiat cu formele Hello Kitty,dar nu au mai fost asa vizibile dupa ce au crescut.
O parte din cascavalul ras se pune in aluat,restul deasupra pogacelelor.
Incercati si reteta de pogacele cu jumari.
Ingrediente Pogacele cu cascaval
350 gr faina,cernuta
130 ml lapte caldut
50 ml de ulei vegetal
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
1 cub de drojdie proaspata (25 gr)
1 galbenus de ou
200 gr cascaval
1/2 lingurita sare
1 albus de la ou (ptr uns)
Mod de preparare reteta Pogacele cu cascaval
Se da cascavalul pe razatoare.
In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga faina, uleiul, sarea, 150 gr de cascaval ras si galbenusul de ou, si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde).
Dupa ce aluatul s-a dublat ca volum,il intindem o foaie de 1 cm pe o suprafata de lucru pe care am presarat faina. O impaturim,iar o intindem si iar o impaturim.Trebuie sa fie impaturita de trei ori ,ca sa iasa straturile.
Intindem o foaie de 1 cm si taiem pogacele cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar.
Punem pogacelele in tava si le lasam inca 15 minute sa creasca.
Ungem fiecare pogacea cu albus de ou batut si presaram restul de cascaval ras.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si le coacem cam 25 de minute sau pana cand se rumenesc deasupra.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
![](https://i0.wp.com/cartederetete.ro/wp-content/uploads/2013/07/sprot-marinat.jpg?resize=75%2C75&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/cartederetete.ro/wp-content/uploads/2013/07/salata-greceasca-balsamic-vin-alb-e1420224901689.jpg?resize=75%2C75&ssl=1)
17 comentarii
deyu
Imi plac tare mult pogacelele!! Iar ale tale arata foarte bine!:D
Mitinita MiniChefs
Si mie imi plac tare mult
adnia
trebuie sa fie extraordinara!
Mitinita MiniChefs
Sunt,le si facem cam des 🙂
Sidy
Cat de bine arata !!!!
Eu stiu cat sunt de gustoaseeeeeeee…..
Duminica faina sa ai, te tzuc !
Mitinita MiniChefs
Tu sigur faci niste pogacele bestiale!
Claudia Mic
Mitinita ai castigat concursul de pe blogul meu!Inca astepta mailul cu adresa ta pe claudia_sigartau@yahoo.com
Mitinita MiniChefs
Multumesc,sunt foarte faine 🙂
Andreea Denisa
Ce bune sunt!!, nu am mai mancat de mult!
Mitinita MiniChefs
Pai,ia sa faci 🙂
dia_diana58
Adina , ti-ai facut asa blog frumos , dar un loc’sor de abonare prin mail , n-am gasit … nu intreprinzi ceva in acest sens ?
Te imbratiseaza Moldova !
Mitinita MiniChefs
Am remediat si iti multumesc pentru atentionare,probabil mai cautau si altii. Accept cu mare drag imbratisarea 🙂
Amalia Lepsa-Grunfeld
Am facut aceste pogacele si ne-au placut tare mult. Am renuntat la acelea cu branza (ti-am scris acolo la un moment dat, te-am intrebat ce branza ai folosit:)). Drept dovada ca sunt tare bune le fac si pentru anul nou. La multi ani binecuvantati!
Mitinita MiniChefs
Pogacelele astea = dependenta :))) Si eu le fac foarte des. La multi ani!
Anonymous
Imi plac tare mult o sa le fac si eu,deci foia se impatureste asa simpla fara sa unge cu mimic asa am inteles, se poate si cu ulei normal de floarea soarelui? Alina.
Mitinita
Da, se impatureste pur si simplu. Am folosit ulei de floarea soarelui sau ulei vegetal si a fost ok.
Pingback: