Risotto cu lamaie si cimbru

De curand am gasit la un magazin orez arborio din Italia ,la 6 lei un kg. Nu-mi venea sa cred,era prima data ca vedeam prin magazine orez arborio si m-as fi asteptat sa fie cu mult mai scump.
Din carticica „The Hawthorn Series – Rissotos,Pilafs&Paellas”. Eu am injumatatit cantitatea si am folosit cimbru salbatic.



Ingrediente:
1,5 litru supa de legume
2 linguri ulei de masline
75 gr unt
1 ceapa,taiata marunt
2 catei de usturoi
2 cup de orez arborio
3 linguri de cimbru proaspat
1 lingura coaja de lamaie data pe razatoare
1 1/2 cup Parmesan

Se pune supa de legume intr-o oala se se tine pe foc astfel incat sa fie calda tot timpul,dar sa nu fiarba.Sau o puteti incalzi si acoperi cu un capac.
Se pune ulei si jumatate din unt intr-o tigaie mai mare sau oala si se calesc ceapa si usturoiul 5 minute.
Adauga orezul si cimbrul.
Adauga jumatate de  cup(125 ml) de supa de legume,amestecand continuu la foc mijlociu pana s-a absorbit tot lichidul.
Continua sa adaugi supa de legume,cate jumatate de cup pana cand se absoarbe si adaugi din nou.
Se tine pe foc 25 de minute sau pana s-a absorbit toata supa si orezul e moale.
Se ia de pe foc si se adauga coaja de lamaie,Parmesanul si restul de unt.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.