Rulouri cu nuca de cocos

rulouri cu nuca de cocos

120 min

mediu

12 portii

Rulouri cu nuca de cocos. Melci cu cocos.

Iarna care a trecut (chipurile, ca la mine tocmai a nins), am copt intr-una. Serios, nu glumesc. Am copt cate ceva, cel putin saptamanal, daca nu chiar mai des. E drept ca-mi place sa le pun si fetelor, la pachet pentru scoala, ceva copt in casa. Imi place mie, dar le place si lor, desi nu vor recunoaste, ca-s adolescente, dar nu le ziceti ca v-am spus. Dar nu doar la mine in casa s-a copt mult, ci si la Dosar de mama a mers cuptorul intr-un ritm alert.

Dar nu asta e motivul principal pentru care imi place sa incalzesc cuptorul si sa bag acolo, aluat facut cu mainile mele. Tot procesul asta de amestecare a ingredientelor, a adunatului lor intr-o bila de aluat elastic sau sfaramicios, dupa caz, apoi modelarea lui si in final coacerea preparatului, imi aduce o satisfactie greu de transpus in cuvinte. Coptul e pentru mine ca o sedinta de terapie.

Si pentru ca iarna asta am copt de multe ori rulouri cu nuca sau cu scortisoara, de data mi-am dorit o umplutura noua, asa ca am incercat pentru prima data, rulourile cu cocos. Si bine-am facut, pentru ca au iesit dementiale. Acum, daca tot m-am laudat cu ce-am mai facut prin bucatarie, ia sa va spun si cum se fac rulourile astea bune cu cocos.

rulouri cu nuca de cocos

Ingrediente pentru aluat:

550 de gr. de faina
50 gr. de zahar
250 ml. de lapte caldut
50 gr. de unt topit
10 gr. de drojdie uscata
un praf de sare
2 oua
Ingrediente pentru umplutura
150 gr. de unt moale
150 de gr. de cocos razuit
2 plicuri de zahar vanilat
150 gr. de zahar

Modul de preparare reteta rulouri cu nuca de cocos:

Punem, fain frumos, faina intr-un bol incapator. Peste faina punem drojdia, zaharul, untul topit, cele doua oua si amestecam putin.

Apoi adaugam sarea cu grija sa nu intre in contact direct cu drojdia. incepem sa framantam aluatul, turnand incet laptele caldut, pana il incorporam pe tot.
Framantam aluatul cateva minute, pana cand devine elastic.
Il modelam intr-o bila, il punem intr-un loc ferit de curent si-l lasam ca creasca frumusel.

Intre timp, pregatim umplutura. Mare lucru nu-i de facut aici, trebuie doar sa amestecam cele patru ingrediente, zaharul, cocosul, untul moale si zaharul vanilat, pana cand acestea se combina bine.

Dupa ce aluatul a crescut baban, il asezam pe suprafata de lucru, in forma dreptunghiulara, pe cat ne pricepem fiecare la geometrie.

Cum formam rulourile

Apoi, cu sucitorul, intindem aluatul, incercand sa mentinem forma, dar daca nu reusim, nu ne stresam, ci ne amintim ca acest procedeu este o sedinta de terapie, da?
Coptul nu e sursa de stress, din contra, e menit mai intai sa ne relaxeze, iar mai apoi sa ne hraneasca.

Intindem pasta de cocos pe suprafata dreptunghiului din aluat, lasand o margine (pe lungime) neunsa.

Pe aceea o stergem cu putina apa, apoi rulam aluatul dinspre partea unsa cu cocos, inspre cea unsa cu apa, pana laturile dreptunghiului se unesc.

Acum, ca avem ditamai ruloul, il taiem in doua, apoi fiecare jumatate in bucati cat de cat egale.

Nici in etapa asta nu ne stresam prea tare, nu stam sa masuram fiecare bucata taiata cu rigla, ca noi nu cautam perfectiunea aici.
Rulourile astfel obtinute le culcam in tava tapetata cu foaie de copt, iar tava o bagam in cuptorul preincalzit, la 180 de grade.

Pana se coc, vreo 20, poate 25 de minute, o sa se umple bucataria cu aroma de cocos, de-o sa tropaiti de nerabdare sa le gustati. Gata, asta a fost reteta de rulouri cu cocos. Sa faceti si voi!

rulouri cu nuca de cocos

Mai recomand si:

Rulouri cu nuca, unt si scortisoara

Rulouri cu nuca

Paine turceasca Ramadan

Paine turceasca Ramadan

Painici cu merisoare reteta de chifle dulci si pufoase

Painici cu merisoare

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.