Musaca cu cartofi si carne tocata la Multicooker 5in1 Digital Crock-Pot
Musaca cu cartofi si carne tocata. Reteta de musaca cu cartofi la Crock Pot. Musaca cu cartofi si carne tocata la Multicooker 5in1 Digital Crock-Pot.
O mancare foarte indragita de romani, satioasa si gustoasa!
Exista mai multe feluri de musaca: cu cartofi (fierti, piure, prajiti sau cruzi), vinete sau dovlecei. Se poate folosi carne de porc, de vita sau amestec. Mai exista si variantele de post, cu granule de soia.
La aceasta reteta am testat functia de bake a Multicooker-ului 5in1 Digital Crock-Pot, pe care o testasem doar la paine si cozonac. Aparatul de gatit este foarte practic, am calit carnea si legumele, apoi am preparat musacaua, fara a fi nevoie de cuptor. De asemenea, ideal pentru cand aveti multi musafiri la masa.
Ingrediente pentru musaca cu cartofi
Cartofi – am folosit cartofi albi, fierti. Musacaua iese delicioasa cu felii de cartofi, prajite in tigaie sau la cuptor.Iese foarte buna si cu piure.
Carne tocata – am optat pentru carne tocata de porc, dar se poate folosi si amestec de porc-vita
Legume – ceapa si morcov, dar se mai poate adauga si un dovlecel ras.
Rosii – se pot folosi rosii proaspete sau rosii la conserva
Ingrediente pentru sos – oua, cascaval si smantana, care se bat impreuna si se pun deasupra
Condimente – am ales sa condimentez doar cu sare si piper, daca pregatesti varianta greceasca, poti adauga oregano.
Musaca cu cartofi si carne tocata la Multicooker 5in1 Digital Crock-Pot
- 2 kg cartofi fierti
- 1 kg carne tocata de porc
- 3 bucati ceapa alba
- 500 gr morcovi
- 500 gr rosii
- 1 lingura ulei
- 1 lingura pesmt
- sare si piper
Pentru deasupra
- 2 oua
- 200 gr smantana
- 100 gr cascaval
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare reteta musaca cu cartofi si carne tocata
Se pregatesc ingredientele.
Legumele se spala si se curata. Cartofii se curata de coaja si se feliaza. Ceapa si morcovii se dau pe razatoare sau se taie cuburi. Rosiile se mixeaza.
Multicooker-ul 5in1 Digital Crock-Pot se conecteaza la o sursa de curent si se seteaza pe functia de gatire SAUTE.
Se adauga o lingura de ulei si apoi carnea tocata. Se soteaza.
Se adauga ceapa si morcovul si se calesc in continuare.
Se adauga rosiile.
Dupa ce scade lichidul, compozitia se scoate intr-un vas.
Se lasa sa se raceasca recipientul si se curata.
Se presara pesmet in vas si se aseaza primul rand de cartofi.
Compozitia de carne se imparte in 3 si se pune o masura peste cartofi.
Se continua cu un rand de cartofi, unul de sos, ultimul strat fiind de cartofi.
Se amesteca ouale, smantana si cascavalul si se pun deasupra.
Se pune capacul si se seteaza pe BAKE pentru 1 ora la 185 grade.
Cand a expirat timpul, se scoate vasul si se lasa sa se raceasca.
Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!