Reteta cozonac la Multicooker 5in1 Digital Crock-Pot

cozonac la crock pot

180 min

simplu

8 portii

Multicooker 5in1 Digital Crock-Pot. Cum se prepara cozonacul la Multicooker. Cum sa faci cozonac la Crock Pot. Reteta pas cu pas de cozonac la Crock Pot Multicooker.

Dupa ce am testat retetele de paine si paine cu cartofi, a venit si randul cozonacului.

Pot sa va spun si cateva impresii despre Slow & Multicooker Digital 5.6l Crock-Pot cu functie de coacere:
– foarte usor de utilizat
– aluatul creste si in timpul coacerii
– fiecare aluat testat a fost pufos
– vasul este incapator, dar poate fi folosit si pentru cantitati mai mici, daca puneti aluatul intr-o tava de cuptor mai mica
– daca folositi o alta tava, sa aveti in vedere ca aluatul creste mult si in timpul coacerii
– daca vreti sa mai rumeniti painea sau cozonacul, o puteti face la cuptor, pentru cateva minute

Ingrediente cozonac:

Pentru aluat
500 gr faina
300 ml lapte caldut
100 gr zahar
2 galbenusuri
7 gr drojdie uscata
25 gr unt topit
1/2 lingurita sare
1 lingurita esenta de rom
coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura:
1-2 albusuri
2 linguri zahar
1 zahar vanilat
2 linguri cacao

Mod de preparare reteta cozonac la Crock Pot

Se prepara maia din drojdie, 100 ml lapte si zahar. Se lasa deoparte 4 minute.
Se pune faina in recipientul mixerului sau intr-un bol adanc. Se adauga maia, galbenusurile,
restul de lapte, coaja de lamaie rasa, sarea, untul si esenta de rom.
Se framanta un aluat elastic.

Se lasa deoparte la dospit, intr-un loc ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.

Zaharul se amesteca cu cacaua si un albus. Daca e nevoie, mai puteti pune si al doilea albus.
Se presara faina pe masa si se intinde aluatul.

Se pune compozitia de cacao.

Se ruleaza.

Se pune in forma de copt sau direct in recipientul Slow & Multicooker Digital 5.6l Crock-Pot cu functie de coacere, in care ati pus hartie de copt.

Se lasa la dospit 30 de minute.
Se seteaza pe BAKE pentru 2 ore.

Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se pudreaza cu zahar pudra sau se glazureaza si se feliaza.

Pofta buna!

Cateva sfaturi:
Puteti folosi o forma de copt de cozonac, dar se poate coace si direct in vas.
De luat aminte ca aluatul creste in timpul coacerii, sa nu folositi un vas care ajunge la nivelul capacului.
Deasupra cozonacul nu se rumeneste, de aceea puteti sa dati cateva minute la cuptor.

 

Va recomand sa incercati si:

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.