Reteta paine cu cartofi la Multicooker 5in1 Digital Crock-Pot
Aluaturi,  Paine,  Slow Cooker Crock Pot

Reteta paine cu cartofi la Multicooker 5in1 Digital Crock-Pot

Reteta paine cu cartofi la Multicooker 5in1 Digital Crock-Pot

Se stie ca una dintre cele mai bune paini este cea cu cartofi, nu doar pentru gustul ei, ci si pentru ca ramane pufoasa mai multe zile. De aceea, am testat si eu sa prepar la Multicooker 5in1 Digital Crock-Pot.
Si pentru ca am pregatit deja painea de casa, iar pe cea cu cartofi deja de 2 ori, pot sa va spun ca este ideal pentru prepararea painii. Este singurul produs din gama Crock Pot care are si functie de coacere. Foarte usor de folosit, doar alegi functia, setezi timpul si apesi pe Start.

Reteta consta din pregatirea ingredientelor, prepararea aluatului, dospirea, coacerea in Bread Maker si rumenirea la cuptor. M-am inspirat de aici si este o reteta de paine din bucataria portugheza.

Dupa 2 zile era la fel de pufoasa, nu va pot spune cum se comporta mai departe, pentru ca nu a rezistat mai mult de atat.

Reteta paine cu cartofi la Multicooker 5in1 Digital Crock-Pot

  • 750 gr faina
  • 360 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 700 gr cartofi fierti

Mod de preparare reteta paine cu cartofi la Multicooker 5in1 Digital Crock-Pot

Se strivesc cartofii, ca pentru piure, fin sau cu bucatele.
Se pun intr-un bol 100 ml apa calduta, 1 lingurita de zahar, drojdia si se lasa deoparte 5 minute.
In recipientul mixerului sau intr-un bol mare se pune faina, drojdia si restul de apa si se framanta.

Se lasa deoparte 20 de minute, apoi se adauga cartofii si sarea si se framanta in continuare.

Se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa la crescut, pana cand isi dubleaza volumul.

In recipientul Multicooker 5in1 Digital Crock-Pot se pune hartie sau foaie de copt si se aseaza aluatul.
Se lasa 10 minute.

Se apasa pe START, apoi pe BAKE si se seteaza timpul pentru 2 ore.

Painea va mai creste in timpul coacerii.
Dupa expirarea timpului, se scoate painea si se pune intr-o tava.

Se unge deasupra cu unt si se rumeneste la cuptor, pentru cateva minute.

Se lasa sa se raceasca si se feliaza.


Pofta buna!

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.