Craciun,  Desert,  Pasti,  Retete de sarbatori,  Retete romanesti,  Torturi

Tort cu portocale si frisca

Un tort rapid si usor de preparat este acest tort cu portocale si frisca. Este un tort perfect pentru o duminica sau chiar si pentru o ocazie speciala. M-am inspirat din aceasta prajitura.

Ingrediente Tort cu portocale si frisca

Pentru blat:
6 oua,
6 linguri zahar,
6 linguri faina,
coaja rasa de la o portocala
Pentru crema:
600 ml frisca lichida dulce,
2 portocale,
1 plic zahar vanilat
Pentru sirop:
300 ml suc de portocale,
100 gr zahar,
coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare reteta Tort cu portocale si frisca

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zahar. Amestecam galbenusurile cu coaja de portocala rasa si le adaugam albusurilor. Adaugam faina si amestecam numai cat sa incorporam,cu o miscare circulara de sus in jos, ca sa nu reducem volumul albusurilor.
Turnam compozitia in forma de tort, eu am folosit o forma mai mare de silicon si inca sase mai mici.
Se baga forma in cuptorul preincalzit si se coace cam 30-40 de minute. Dupa ce s-a racit, taiem in doua parti egale cu un cutit de paine, intorcand farfuria.
Se amesteca ingredientele pentru sirop, pana se topeste zaharul.
Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, iar portocalele se curata si se vor taia in bucatele.
Se asambleaza tortul, prima foaie se stropeste cu sirop, se adauga frisca, adaugam bucati de portocala si continuam pana la ultima foaie. Se adauga frisca si pe exterior si se da tortul la rece.

Incercati si voi Tort cu portocale si frisca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.