Friptura marunta de oaie
Friptura marunta de oaie
Pentru cei care nu se impaca prea bine cu carnea de oaie, am gasit solutia perfecta! Marinare rapida cu leurda, iaurt si lamaie.
De mare ajutor mi-a fost caserola de marinare de la Food Saver, dar puteti folosi si pungi de vidat. Daca nu aveti un aparat de vidat, puteti lasa carnea la marinat in frigider pentru 24 de ore.
Puteti folosi si carne de miel, ied sau berbec.
Ingrediente
500 g carne de oaie
1 legatura de leurda
200 ml iaurt
suc de la o lamaie, proaspat stors
sare, dupa gust
piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare reteta friptura marunta de oaie
Carnea se taie in bucati de 1 cm. Bucatile se aseaza in caserola pentru marinat.
Intr-un bol, se amesteca iaurtul, sarea, piperul, sucul de lamaie si leurda taiata marunt.
Marinata se adauga in caserola de vidat si se amesteca bine cu bucatile de carne.
Pregatim aparatul Food Saver si caserola pentru marinare rapida.
Caserola se inchide, iar butonul alb se intoarce pe pozitia inchis.
Se ataseaza capetele furtunului, unul pe butonul alb, iar celalalt pe aparatul de vidat Food Saver.
Se videaza de 3 ori. Veti obtine un rezultat similar cu marinarea peste noapte, doar ca intr-un timp mult mai scurt.
Se pune pe foc o tigaie si se adauga o lingura de ulei.
Se adauga bucatile de carne marinate si se prajesc.
Se serveste cu garnitura si salata.
Pofta buna!