Frigarui de oaie

Frigarui de oaie

Frigarui de oaie

De mult ori am patit ca as fi mers la gratar, dar mi-am amintit prea tarziu sa pun carnea la marinat. Carnea pe gratar tot delicioasa ramane, dar atunci cand e preparata si condimentata cum trebuie e exceptionala. De aceea m-am bucurat mult ca exista si o solutie rapida. Cand zis rapida, ma gandesc la vreo cateva minute. Aici e vorba de caserola pentru marinare Food Saver, care in cateva minute iti marineaza carnea de parca ar fi stat peste noapte la frigider.
Este o reteta simpla si gustoasa. Puteti inlocui lime-ul cu lamaie.

Ingrediente 

500 g carne de oaie
suc de la un lime
2-3 catei de usturoi
rasnita sare Kotanyi
rasnita piper Kotanyi

Mod de preparare reteta frigarui de oaie

Carnea se taie in bucati de marime egala si se introduc in recipientul pentru marinare.
Usturoiul se curata si se piseaza sau se feliaza subtire. Patrunjelul se spala si se taie marunt.
Se amesteca sucul de lime, usturoiul si patrunejelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

7

Se pregatesc aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida.

Se pune carnea in caserola de marinare, se pune capacul si se intoarce butonul alb in dreptul semnului de „vas inchis”.

10

Se introduce furtunul de la aparatul de vidat Food Saver, se introduce in aparat si in caserola si se videaza de 3 ori.

8

Carnea este deja marinata, aromele condimentelor au patruns in doar cateva minute, nu mai este necesar sa asteptam ore pentru a se marina.
Puteti pregati deja carnea sau o puteti pune la frigider pentru maxim 30 de minute.

Se pun bucatile de carne pe betele de frigarui si se gatesc pe gratar. Daca folositi betigase de lemn, acestea trebuie inmuiate in apa, ca sa nu se arda.

Se serveste cu o salata si cu garnitura de cartofi sau orez.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.