Frigarui a la Jamie Oliver
Frigarui a la Jamie Oliver
Ce-ati spune daca v-as zice ca poti marina carnea in cateva minute si gustul va fi la fel ca atunci cand o tii peste noapte la frigider? Poti face asta cu ajutorul caserolei pentru marinare al aparatuli de vidat Food Saver.
Fiind la primul experiment de acest fel, am ales o marinata de la Jamie Oliver, una uscata si plina de arome. Au rezultat niste frigarui uimitoare, nu s-a pierdut nimic din aroma. Raman pe lista noastra de favorite.
Ingrediente
500 g carne de oaia (sau ied, berbec, miel)
2 cepe rosii
Pentru marinata
1 lingura paprika afumata Kotanyi
2 cuisoare
1/2 lingurita chimion macinat
2 lingurite de boabe de coriandru Kotanyi
sare de mare, dupa gust
boabe de piper
ulei de masline
Mod de preparare reteta frigarui a la Jamie Oliver
Carnea se taie in bucati egale, de circa 2,5 cm.
Condimentele pentru marinata se pun in mojar si se maruntesc.
Bucatile se carne se aseaza in recipientul pentru marinat si se amesteca bine cu condimentele si uleiul de masline.
Se pregatesc aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida.
Se pune capacul caserolei si se intoarce butonul in dreptul semnului de „vas inchis”.
Se introduce furtunul in orificiul butonului alb, iar celalalt capat al furtunului in orificiul de pe aparatul de vidat.
Se videaza de trei ori.
Se iau bucati de carne si se infig pe bete de frigarui, alternand cu bucati de ceapa rosie.
Se pregatesc pe gratar.
Se servesc cu o salata si alaturi de garnitura preferata.
.