Tocanita persana de miel
Tocanita persana de miel este o mancare excelenta pentru cei care vor sa guste un preparat aromat. O recomand si celor care nu prea se impaca cu carnea de miel, mancarea este atat de aromata ca nici nu vor baga de seama din ce carne e preparata.
Reteta originala se numeste „khormeh sabzi” si se poate prepara si cu carne de vita.
O mancare aromata care va fi pe gustul tuturor!
Ingrediente
1 kg carne de miel
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 lingurite curcuma
ierburi uscate (patrunjel, arpagic, coriandru si schinduf)
1 conserva de fasole rosie
sucul de la un lime
2 bucati de lime uscate
sare si piper
ulei
Mod de preparare reteta tocanita persana de miel
Carnea de miel se amesteca bine cu sucul de lime, sarea, piperul si ierburile uscate. Daca aveti, puteti folosi si ierburi proaspete.
Se pune in caserola pentru marinare rapida, se inchide ermetic prin intoarcerea butonului pe pozitia „inchis”.
Se ataseaza furtunul de vidare la caserola si la aparatul de vidat Food Saver si se videaza de 3 ori. Combinatia dintre aparatul Food Saver si caserola pentru marinare rapida face ca marinarea sa dureaza doar cateva minute, fata de numeroasele ore necesare de obicei.
Ceapa se caleste in ulei, se adauga usturoiul taiat marunt si curcuma.
Se adauga bucatile de carne si cele 2 bucati de lime, care se crapa putin pentru a elibera mai multa aroma.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune totul in aparatul de gatit Crock-Pot si se seteaza pe HIGH 4 ore.
Cand a expirat timpul, se adauga si fasolea rosie scursa de lichid.
Se serveste cu orez basmati.