Aperitiv,  Bucataria internationala

Borani Bademjan

Boranis e un fel de salata iraniana, pe baza de iaurt,care se foloseste ca acompaniament la gratare,dar se poate manca si numai cu lipii. Sunt mai multe feluri de boranis,astazi va arat varianta cu vinete. Se poate face si cu vinete prajite,dar fiindca am avut vinete la congelator si prefer varianta cu calorii mai putine am facut-o pe aceasta. Chiar daca vreti sa prajiti vinetele sa o faceti la cuptor si vor absoarbe mai putin ulei.
Ingrediente:

500 gr vinete coapte (am folosit congelate)

200 gr iaurt cremos
2 catei de usturoi,tocati marunt
sare 
piper
nuci sfaramate
Se toc vinetele marunt.
Se amesteca impreuna cu iaurtul,usturoiul.
Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se presare deasupra nucile sfaramate. Sa nu le omiteti, ca ii dau un gust aparte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.