
Zahluc – Salata de vinete tunisiana
Ceva inedit si bun de pe plaiurile tunisiene. Am reteta de vreo 5 ani,am scris-o in caietul cu retete,dar pe net nu o mai gasesc nicaieri. E mai greu de facut la noi fiindca are coriandru, dar se poate planta vara si congela ptr iarna.
Ingrediente:
500 gr de vinete coapte (eu am folosit congelate)
1 usturoi
2 linguri ulei de masline
sucul de la un sfert de lamaie
2 linguri de coriandru proaspat,tocat marunt
1 lingurita chimion (sau ptr gust)
sare
piper
Se toc vinetele marunt sau se dau prin robot. Eu am folosit stick blenderul.
Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.
Se lasa la rece cel putin o ora ca sa se combine aromele.
Se serveste cu paine,toast sau biscuiti sarati.


2 comentarii
Andreea Denisa
Maine o fac !!
Patricia
N-am coriandru, ce ma fac? 🙁