Bucataria internationala

Pilaf turcesc cu vinete

O reteta noua pentru mine si o combinatie interesanta a iesit cand am incercat acest pilaf turcesc cu vinete sau patlicanli pilav, cum este cunoscut in turceste.
O combinatie foarte interesanta si reusita intre vinete si marar, vor face ca musafirii sa nu plece pana nu v-au cerut reteta de pilaf turcesc cu vinete.
Este destul de aproape si de gusturile noastre, nu are ingrediente pe care sa nu le folosim in bucataria romaneasca.

Ingrediente Pilaf turcesc cu vinete

200 gr vinete congelate
1 ceapa mica, taiata marunt
3 linguri de ulei de masline extra virgin
1 rosie, taiata cubulete
3/4 cana orez cu bobul lung (o cana de 200 ml)
200 ml  apa fierbinte
varf de cutit de zahar
varf de cutit de sare
1/4 cana marar proaspat (sau congelat) (o cana de 200 ml)

Mod de preparare reteta Pilaf turcesc cu vinete

Se pune uleiul si ceapa intr-o craticioara si se caleste putin.
Adauga rosia, zaharul si sarea.
Adauga orezul si mai amesteca vreo 2 minute.
Toarna apa fierbinte,amesteca si da focul mic.
Dupa 20 de minute opreste focul si lasa deoparte 5 minute.
Se adauga vinetele si mararul si se amesteca usor sau se serveste deasupra orezului si se amesteca in farfurie.
Incercati si voi Pilaf turcesc cu vinete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.