Cum se face Untul de casa
Untul de casa se prepara usor si este cel mai bun unt. Are un gust pe care nu il veti regasi in untul din supermarket.
Adun smantana dulce dupa ce fierb laptele de casa si o congelez intr-un recipient, pana se aduna o cantitate suficienta. Cu smantana de la supermarket ,cea care se vinde la kg, nu am incercat.
Ingrediente Cum se face unul de casa
400 ml de smantana dulce
Mod de preparare reteta Cum se face untul de casa
Se pune smantana dulce intr-un recipient inalt.
Se bate smantana cu un mixer vertical. La inceput, veti obtine o crema, aceasta este frisca. Continuati sa bateti.
Cand incepe sa se separe si se lipeste untul de tel, ati obtinut unt.
Se lasa sa se scurga bine sau se sterge cu prosoape absorbante.
Se pastreaza la rece, intr-un recipient inchis ermetic.
Incercati si voi sa faceti Unt de casa.
17 comentarii
gaby_d
ce faaain!!!
Mitinita
sa incerci gabytza ,sa vezi ce se simte diferenta:)
Anonymous
De mult te urmaresc si-mi plac retetele tale. Nu prea comentez insa. Dar in fiecare saptamana intru sa vad ce retete noi a mai postat Mi Tinita.
Chestia asta cu untul de casa, este dificila pt. cei care locuiesc in Bucuresti, de exemplu. pt. ca nu se gaseste smantana dulce naturala fara zahar si alte chestii in orice magazin.
Nu am gasit in Bucuresti nici extract de vanilie, din acelacum gasesti prin strainatate.
Am o intrebare cu untul de casa?Cat te tine?si in ce il pui?
Mitinita
@Anonim: iti multumesc ca imi urmaresti blogul:)Nici la noi nu se gaseste smantana dulce,de aceea imi procur laptele de la tarani…la noi primul sat e la 2 km.
Extractul de vanilie se poate obtine dintr-un baton de vanilie tinut in vodca sau alcool.
Nu stiu sa-ti spun cat tine untul,fiindca la noi se termina intr-o saptamana. Daca ai mai mult si vrei sa-ti tina mai indelungat poti sa il congelezi. Il tin intr-un container de plastic care se inchide ermetic.
Sper sa gasesti smantana dulce sa incerci untul. In curand postez si reteta de iaurt de casa. O saptamana placuta sa ai!
simi
Eu am incercat si este intradevar excelent!unt adevarat!incercati ca merita efortul!
Mitinita
@simi: asa-i ca se simte diferenta?
Antonina S.
Geniala treaba Miti ! Bravos
Mitinita
multumesc de vizita antonina…ma bucur sa dau idei de genul acesta!
maria mihalache
Felicitari Miti!Cred ca este grozav de bun.
Mitinita
medi draga,mi-am lins degetele,la propriu!
irinaririna
E bun si sanatos! Si bunicii mei faceau mai mereu si cum ai spus si tu cand era prea mult in congelau!
prajituricisialtedulciuri
Eu nu am facut niciodata, dar de la un timp cumpar de la cineva unt de casa si e super bun si chiar mai ieftin decat cel din magazin.Iaurt nu am mai cumparat de doi ani deoarece il fac in casa. Sanatatea noastra si a copiilor merita sa ne facem timp pentru hrana cea de toate zilele!
Mitinita
Ai mare dreptate,gustul e incomparabil. Si eu am cativa ani de cand nu mai cumpar iaurt.
speranta
buna.nu am stiut.doar ca mama si bunica faceau in piua sper ca asta i cuvantu.o chestie din lemn si batea la el pana se facea untu bun rau.n am incercat de teama.dar o idee buna.ms mult spor si succes.pop
Anonymous
buna , si eu fac multe produse din lapte locuesc la tara desi realizez o gama larga de produse gen unt cascaval branza topita branza clasica iaurt cu lapte de vaca si oae sau doar de vaca ce e trist e ca imi ramane mult lapte si il dau la porci
Anonymous
daca nu am mixer, iese si la tel? laptele il fierb sau il las asa?
imi puteti trimite va rog si retete se smantana? multumesc
Mitinita MiniChefs
Laptele pe care il cumpar de la tarani,il fierb intotdeauna. Sigur se poate face si cu telul,dar cred ca dureaza mult. Bunicii nostri nu aveau nici tel,deci tot e mai rapid fata de cum o faceau ei 🙂 Singura smantana pe care am obtinut-o este cea de la iaurt,am luat smantana care s-a ridicat deasupra. Nu stiu dca mai este si alta modalitate.