Supa ungureasca de peste
Bucataria internationala,  Peste si fructe de mare,  Supe/ciorbe

Supa ungureasca de peste

Daca ai trecut prin Ungaria, cu siguranta te-ai oprit la vreun csarda pentru halaszle sau supa ungureasca de peste. Este o supa cu o consistenta groasa, care se obtine prin trecerea prin sita a legumelor si a bucatilor de peste.

Supa ungureasca  este picanta, dar se poate prepara dupa propriul gust.

Daca incerci macar o data aceasta supa, cu siguranta vei repeta reteta!

Ingrediente

1 kg de peste
1 ceapa
1 cartof
1 ardei gras
1 ardei kapia
1 lingura boia dulce Kotanyi
1/4 lingurita boia iute Kotanyi
1 lingura pasta de tomate
1 lingura de ulei
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare reteta supa ungureasca de peste

Se curata pestele, se spala bine si se taie in bucati.
Se curata legumele si se taie in cuburi.
Intr-o craticioara se pune uleiul, se caleste ceapa, se adauga, ardeiul gras si kapia. Se adauga boia dulce si iute.
De la peste se adauga capul si cozile. Se adauga apa. Se lasa sa fiarba la foc mare 30 de minute.
Se trece totul printr-o sita deasa, astfel incat sa nu treaca prin ea bucati de oase.
Supa obtinuta se pune intr-o alta oala, se adauga bucatile de peste, pasta de tomate si se fierbe la foc mic 30 de minute.
Se adauga sare si piper dupa gust si daca mai e nevoie, boia.
Se serveste fierbinte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.