Tocanita iraniana de vita cu ierburi la Crock Pot
Tocanita iraniana de vita cu ierburi este una dintre cele mai aromate si delicioase tocanite din cate am gustat vreodata. O aroma ca din povestile cu 1001 de nopti, aceasta tocanita trebuie trecuta pe lista de incercat.
Se poate prepara cu ierburi proaspete, dar si cu ierburi uscate. Carnea de vita se poate inlocui si cu carne de miel sau de oaie.
In limba persana aceasta tocanita se numeste khormeh sabzi.
Surprinde-i pe cei dragi cu un preparat inedit si foarte gustos.
Ingrediente
1 kg carne de vita, taiata in bucati de marime egala
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 lingurite de curcuma
ierburi uscate sau proaspete: patrunjel, arpagic, coriandru si schinduf
1 conserva de fasole rosie, scursa de lichid
suc de la un lime
3-4 bucati de lime uscat
sare de mare
piper negru proaspat macinat
ulei
Mod de preparare tocanita iraniana de vita cu ierburi
Se caleste ceapa. Se adauga usturoiul si apoi curcuma.
Se adauga bucatile de carne, ierburile si lamaile verzi uscate. Se pot crapa putin, astfel vor elibera mai multa aroma.
Se adauga sare si piper, dupa gust.
Se adauga apa. Trebuie sa acopere si inca de vreo doua degete deasupra.
Se introduce in vasul de la Crock Pot. Se seteaza pe HIGH 3 ore sau SLOW 6 ore.
Cu o jumatate de ora inainte de a fi gata, se adauga fasolea rosie si sucul de lime.
Se gusta si daca mai e nevoie se mai adauga sare, piper si lime.
Si pentru cei care nu au Crock Pot, iata cum procedati dupa ce ati adaugat apa:
Dupa ce incepe sa fiarba se da la foc mic si se pune capacul. Se tine cam 2 ore.
Se adauga sucul de lime si fasolea rosie. Se gusta si se mai adauga arome dupa gust. Se mai poate adauga apa, daca a scazut prea mult.
Se lasa pe foc inca 30 de minute.
Se serveste cu orez basmati si o salata cu iaurt.