Musaca de vinete

Musaca de vinete

Ne-a placut atat de mult musacaua de cartofi, ca a trebuit sa incercam si o musaca de vinete. Si aceasta a avut un mare succes!
Este o reteta pe care o puteti servi la orice masa. Destul de usor de preparat, aromata si pe gustul tuturor.
Reteta este o varianta mai usoara, fara sos bechamel. Daca doriti mai multa branza, puteti sa adaugati cascaval si intre straturi.

Ingrediente

3-4 vinete mari
1 ceapa
250 g carne tocata
100 g cascaval
1 conserva de rosii
1 lingurita de oregano Kotanyi
1 lingura de ulei
sare si piper

Mod de preparare reteta musaca de vinete

Vinetele se taie rondele sau felii, se sareaza si se lasa la scurs. Se rumenesc in tigaie sau la cuptor, pe ambele parti.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Se caleste ceapa si se adauga carnea tocata. Dupa 10 minute se adauga piper, sare si oregano. Se adauga rosiile.
Se pune in tava un strat de vinete, unul de sos, terminand cu un strat de vinete. Se presara cascaval ras si se da la cuptor la 180 C pentru aproximativ 30 de minute.
Se poate adauga cascaval si intre straturi.
Se serveste calda.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.